Pàgines

dijous, 12 d’abril del 2012

El bacallà



He preferit fer una entrada a part pel que fa al bacallà. Això és degut al fet que el bacallà, segons la seva preparació, es pot considerar un peix blau o un peix blanc. 


Dessalar bé el bacallà

Per dessalar-lo bé fan falta 48 hores. Al cap de les primeres 24 hores, s'ha de canviar l'aigua per llet, a la qual se l'hi afegirà mitja dent d'all.


Dessalar més aviat el bacallà

Posa'l en remull amb la pell cap amunt. Si en aquesta aigua hi poses un tros de fusta, el procés de dessalació es farà en la meitat de temps.

Una altra opció seria deixar-lo descongelar submergit en aigua o en llet freda. Un cop descongelat, tindrem un bacallà a punt per cuinar-lo.


Bacallà més blanc

Si vols que el bacallà dels teus plats quedi perfecte, dessala'l amb llet en lloc de fer-ho amb aigua i quedarà més blanc i més tendre.


Bacallà més suau

Si vols que el bacallà et quedi més suau, quan el cous posa-hi un pessic de bicarbonat a l'aigua.


Camuflar el bacallà als més menuts

Ofega uns alls en companyia del bacallà esmicolat i dessalat; un cop cuit, afegeix puré de patata i una mica de llet o nata, sal i pebre. Tritura-ho tot molt bé fins aconseguir un puré cremós i suau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada