Perquè l'embotit no es posi ranci
El millor per conservar els embotits és penjar les peces, sense que es toquin entre elles, en un lloc fosc, a temperatura mitjana. I si tallem l'embotit, sucarem la superfície amb unes gotes d'oli per evitar que es posi ranci.
Perquè el pernil salat no s'assequi
Quan compres un pernil, de vegades s'asseca; perquè això no passi, quan comencis a tallar-lo, cobreix-lo amb les capes de greix que vas eliminant o amb un drap de cotó impregnat amb oli d'oliva verge.
Dessalar el pernil salat
Si és massa salat, posa'l amb llet durant una hora i esbandeix-lo amb aigua freda, deixant que s'eixugui ell sol.
També pots deixar-lo durant una hora amb llet i esbandir-lo amb aigua.
Pernil sempre a mà
Si el pernill tallat es resseca i agafa un sabor salat molt fort, posa les llenques damunt d'un recipient que contingui vapor d'aigua durant 3 o 4 minuts.
Netejar la llonganissa seca
Si la llonganissa té una mica de floridura a la pell, no la llencis. Frega la pell amb un drap humit amb una pasta feta amb aigua i sal. La floridura desapareixerà.
Si t'agrada gaudir d'aquest embotit sense el budell que la recobreix, pren nota del següent consell per eliminar la pell amb una sola estirada: embolica-la amb un drap humit i deixa-la que es mantingui així durant uns quants minuts. Comprovaràs com la pell se separa i et resulta més fàcil eliminar-la.
Botifarra negra al seu punt
Per evitar que es trenqui al fregir-la, és millor tallar-la en rodanxes gruixudes i arrebossar-la amb farina abans de posar-la a la paella.
Tallar la cansalada
La cansalada, com que és tova, sol ser difícil de tallar i d'obtenir parts iguals. El millor seria superposar les llenques i ficar-les durant mitja hora al congelador. D'aquesta manera, guanyaran consistència i podràs tallar-les fàcilment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada