Pàgines

dilluns, 23 d’abril del 2012

La carn




No mullis la carn

Mullar la carn fa que perdi aigua i quedarà més seca.


Carn més tendra

La carn d'au quedarà més tendra si abans de cuinar-les les arruixes amb llimona.

La carn guisada quedarà més tendra i es farà abans si afegeixes a la cocció un tap de suro.

Si vols evitar que la carn d'un rostit es quedi seca mentre es fa, el millor és introduir un got d'aigua al forn perquè refresqui la cocció mentre s'evapora.

Si vols que els filets o les costelles estiguin tous i es desfacin a la boca, abans de fregir-los frega'ls per les dues cares amb la polpa d'un kiwi. La carn no s'impregnarà del sabor de la fruita, simplement es tornarà més tendra i més sucosa.

Els filets quedaran tendres i sucosos si els passes per oli calent i els treus. Aprofita i ofega els alls picats i torna a posar la carn amb tota la resta a la paella, fins que quedi al teu gust. Notaràs la diferència i el seu deliciós sabor.

Per estovar els filets que estan una mica durs també pots preparar una barreja d'oli i vinagre, sucar-los i deixar-los reposar unes hores abans de fregir-los.

Si la carn que tenies al forn s'ha posat dura, pots fegir uns tomàquets a la safata. Els àcids del tomàquet l'ajudaran a posar-se tendra.


Evitar que les salsitxes s'esbocinin

Per evitar que les salsitxes es trenquin a l'hora de fregir-les, punxa-les i fes-les a foc lent.


Fetgets ben nets

Abans d'utilitzar-los, tingues els fetgets durant una hora amb llet. A més d'expulsar totes les toxines tindran un sabor molt més suau.


Quan s'ha de salar la carn

La carn fregida o a la graella no s'ha de salar abans de fer-la perquè la sal consumeix la sang i el suc i fa que quedi resseca.


Netejar la carn

La manera de netejar la carn i que no perdi el seu suc és fer-ho amb un drap net, no amb aigua.


Aprofitar la carn de diversos dies

S'ha de remullar amb llet durant 45 minuts i escórrer-la abans de cuinar-la.


Marinar la carn

Quan es marina la carn, no s'ha de salar mai perquè la sal cou. Sempre s'ha de cobrir amb una mica d'oli per protegir-la de l'oxidació.


Perquè la carn es faci abans

Per aconseguir que la carn es rosteixi en menys temps, col·loca-la el dia abans en salmorra (aigua i sal) i fes al forn els filets el dia següent.


Pa ratllat a les hamburgueses

En algunes ocasions, quan fregeixes a la paella unes hamburgueses, se't desfan. Evitaràs que això passi només afegint, quan estiguis preparant la carn crua, una mica de pa ratllat o dues o tres llesques de pa remullades amb llet.


Millorar el sabor de la carn a la graella

N'hi haurà prou afegint al foc una rama de romaní o farigola.


Carn més gustosa

Perquè un tros de carn quedi més gustosa, injecta-hi amb una xeringa vi blanc o conyac diverses vegades.

Si vas afegint cullerades de vinagre mentre es fa al forn, la carn potenciarà el seu sabor i quedarà més gustosa.


Conservar la carn a la nevera

És millor no utilitzar paper d'alumini o plàstic; es conservarà millor embolicada amb paper encerat.


Per aconseguir un rostit perfecte

Preescalfa el forn a 200ºC uns 30 minuts abans de posar la carn, Daura la carn al forn per segellar-la i que no deixi anar els seus sucs. Afegeix brou o vi quan la carn estigui daurada. Salpebra el rostit a mitja cocció i un cop cuit, deixa que reposi durant 15 minuts.


Descongelar la carn

Perquè la carn es descongeli, el millor és passar-la per aigua amb un rajolí de vinagre.


Un farcit deliciós

Perquè un farcit quedi sucós, n'hi ha prou amb incorporar clares d'ou o molla de pa mullada amb llet.


Guisat de carn massa salat

Si el guisat de carn t'ha quedat molt salat, afegeix-l'hi llet freda per a treure-ho.


Costelletes al forn

Per gaudir d'unes costelletes cruixents n'hi ha prou amb posar-les a la reixeta del forn i a sota, a la safata, una mica d'aigua; mentre el vapor fa que el greix vagi caient, la carn s'anirà fent com si l'estiguessis fregint.


Cocció prèvia

Els peus de porc, de xai o de vedella necessiten sempre una cocció prèvia abans del guisat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada