Pàgines

dimecres, 2 de maig del 2012

La nevera



Organitzar els aliments a la nevera

Carn i peix: com que són els aliments que es passen més aviat, han d'anar a la zona més freda, la més baixa (a uns 2ºC).

Lactis i embotits: a la part central i superior, com les restes de menjar. Els ous, a la porta i cap per avall.

Fruites i verdures: si les poses a temperatures molt baixes, es poden fer malbé, així doncs s'han de posar als calaixos que hi ha específicament per a elles, normalment, a la part de sota.


Fes-ne un bon ús

Per reduir el consum elèctric de la nevera, cobreix els aliments que hi guardis. Si no ho fas, produiran humitat i faran treballar més el compressor de l'electrodomèstic, augmentant així la despesa energètica.


Evita les males olors

Per evitar les males olors a la nevera, posa-hi mitja llimona amb uns granets de cafè. Un recipient amb bicarbonat sòdic també va bé.

Una altra opció seria un recipient obert amb llet i una rodanxa de llimona.


Com netejar-la

Desendolla-la. No utilitzis els detergents de neteja habituals, ni tan sols la barreja d'aigua amb amoníac, perquè la seva olor tan forta pot afectar al sabor dels aliments. La millor manera de fer-ho és amb aigua calenta i una mica de suc de llimona o vinagre.


Com descongelar-la

Per a un bon funcionament de la nevera és important descongelar-la, com a mínim, un parell de vegades a l'any. Quan ho facis, elimina les males olors col·locant en el seu interior un cassó amb aigua bullint o un got amb vinagre calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada