Aquesta tarda ha vingut un amic de la meva filla petita expressament per fer aquest pa de pessic. La idea de posar-hi xocolatines i fideus de xocolata pel damunt ha estat idea d'ells dos. Ha quedat boníssim!
Ingredients: 3 ous - 1/4 kg de sucre - 1/2 got de llet - 1/2 got d'oli d'oliva - 1/4 kg de farina - 1 sobre de llevat - ratlladura de llimona - canyella - xocolatines - fideus de xocolata.
Preparació: començarem escalfant el forn a 180º i engreixarem un motlle amb mantega o margarina i el passarem per farina. D'altra banda, barrejarem la llet, els ous, l'oli, el sucre, la ratlladura de llimona i la canyella amb una batedora manual o elèctrica. Si volem fer-ho amb una d'elèctrica, només us caldran un parell de minuts.
A part, barrejarem la farina amb el llevat i ho tamisarem. Anirem afegint aquesta mescla poc a poc a l'anterior fins a obtenir una massa homogènia. Ho abocarem al motlle i ho posarem al forn uns 40 minuts o fins que sigui cuit i daurat pel damunt. Ho anirem comprovant punxant-ho amb una forquilla o un escuradent fins que surti net.
Un cop fet, el decorarem amb fruits secs, amb sucre glass o, en el nostre cas, amb xocolatines i fideus de xocolata.
Al llarg de més de vint anys, he anat recollint consells, trucs i remeis casolans de diversos camps: salut, bellesa, cuina, roba, etc. Les llibretes on ho guardava, ara velles i plenes de pols, les he recuperat per poder compartir, amb qui li pugui ser útil, tota la informació que vaig trobar. No vull deixar-les oblidades, les vull fer viure i aquesta és la millor manera.