- La majoria dels pastissos que elaborem són per a una ocasió especial. Si en sobra algun bocí, s'ha d'embolicar amb paper d'alumini.
- Els pastissos amb crema o nata, però, no es mantenen frescos a la nevera més d'un o dos dies.
- Els elaborats amb pasta de full, si te'n sobra, es poden reescalfar fins a un parell de dies després sempre que no estiguin glacejats.
- Els pastissets fets amb pasta trencada o pasta brisa, els pans amb espècies, amb fruites, així com els pastissos de llevat molt substanciosos es poden conservar en flascons, en recipients metàl·lics o embolicats amb paper d'alumini durant algun temps.
- Si vols preparar pastissos per endavant i congelar-los, et deixo uns consells:
-Abans de posar-los al congelador, espera que es refredin.
-Per embolicar-los s'ha d'utilitzar paper d'alumini extrafort i doblegar i prémer bé les puntes.
-Si els vols posar en bosses de polietilè, han de tenir, com a mínim, un gruix de 0,05 mm, ja
que si són més primes no ofereixen la protecció suficient davant la transmissió d'olors o la
dessecació.
-S'han d'embolicar bé i subjectar-los, si cal, amb cinta adhesiva o gomes de plàstic.
-Les bases de pastissos o de pa de pessic es poden conservar congelats fins a 9 mesos.
-Per descongelar-los posa'ls a la nevera entre 12 i 24 hores abans de consumir-los.
-Identifica'ls amb el tipus de pastís i la data de preparació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada