Pàgines

dilluns, 20 de maig del 2024

Conservar correctament els pastissos

 

  • La majoria dels pastissos que elaborem són per a una ocasió especial. Si en sobra algun bocí, s'ha d'embolicar amb paper d'alumini. 
  • Els pastissos amb crema o nata, però, no es mantenen frescos a la nevera més d'un o dos dies. 
  • Els elaborats amb pasta de full, si te'n sobra, es poden reescalfar fins a un parell de dies després sempre que no estiguin glacejats.
  • Els pastissets fets amb pasta trencada o pasta brisa, els pans amb espècies, amb fruites, així com els pastissos de llevat molt substanciosos es poden conservar en flascons, en recipients metàl·lics o embolicats amb paper d'alumini durant algun temps.
  • Si vols preparar pastissos per endavant i congelar-los, et deixo uns consells:
               -Abans de posar-los al congelador, espera que es refredin.
               -Per embolicar-los s'ha d'utilitzar paper d'alumini extrafort i doblegar i prémer bé les puntes.
               -Si els vols posar en bosses de polietilè, han de tenir, com a mínim, un gruix de 0,05 mm, ja 
               que si són més primes no ofereixen la protecció suficient davant la transmissió d'olors o la 
               dessecació.
               -S'han d'embolicar bé i subjectar-los, si cal, amb cinta adhesiva o gomes de plàstic.
               -Les bases de pastissos o de pa de pessic es poden conservar congelats fins a 9 mesos.
               -Per descongelar-los posa'ls a la nevera entre 12 i 24 hores abans de consumir-los.
               -Identifica'ls amb el tipus de pastís i la data de preparació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada