Pàgines

dilluns, 4 de juny del 2012

Reparar mobles



Decorar prestatges

Pots decorar la part frontal amb motllures enganxades amb una cinta de doble cara.


Prestatgeria més profunda

Si vols que una prestatgeria que té poc fons sembli més profunda, pinta o empapera la part del darrere d'un color fosc.


Redreçar un prestatge

Primer, treu tot el que hi hagi, desmunta'l i col·loca'l, amb la corba cap amunt, sobre una superfície plana i lleugerament humitejada. Posa-hi al damunt coses que pesin, com guies de telèfon o enciclopèdies, i redistribueix-les cada cert temps.


El manteniment d'una calaixera

  • Estructura: repassa les unions, les potes i la part de darrera. Si estan desencolades, enganxa-les amb cola de fuster i posa-hi un gat per fer pressió mentre s'asseca, intercalant tacs de fusta entre el gat i el moble perquè no hi quedin marques.
  • Calaixos: si s'encallen, frega les guies amb sabó o cera d'espelma, i si la base està corbada, clava-hi al voltant puntes sense cap. En cas que els forats dels poms o de les manetes s'hagin fet més grans, omple els orificis amb massilla.

Calaixos de fusta que s'encallen


El fet que un calaix s'encalli a l'intentar obrir-lo pot ser perquè la cola que uneix les seves peces hagi envellit i alguna cantonada estigui desencolada. Per reparar-lo el primer que has de fer és treure el calaix i estirar suaument de la cantonada que estigui en mal estat fins que quedi lliure. A continuació, elimina les restes de cola amb una llima. Si no es desprèn fàcilment, humiteja-la amb aigua calenta perquè s'estovi. Un cop neta, aplica-hi de nou cola de fuster i torna a muntar el calaix. Pot ser que durant el procés es densenganxi alguna altra cantonada; si això passa, hauràs de tornar a fer el mateix. Si les guies del calaix són de fusta, pot ser que s'hagin estellat o trencat; en aquest cas, les hauràs de substituir per unes altres de noves i rematar la feina aplicant-hi una mica de cera d'espelma perquè llisquin més bé. 


Traslladar mobles petits


Per moure un moble d'aquest tamany sense que el terra en resulti malmès, col·loca-hi al davall una catifa petita i arrossega'l . Lliscarà amb més facilitat i no hi quedarà cap rascada. També pots utilitzar un bocí de cartró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada