Pàgines

dissabte, 27 d’abril del 2024

Les propietats de la camamilla

 
Les propietats medicinals de la camamilla 


  • Aquestes es concentren a les flors. És conegut el seu efecte beneficiós general sobre l'aparell digestiu i els conductes biliars. Les infusions de camamilla afavoreixen la digestió, ajuden a combatre els espasmes, la diarrea i el flat o flato, alleugen la pruïja anal, combaten els cucs intestinals i estimulen la gana.
  • A més, ajuda a fer baixar la febre i és un remei eficaç en casos de grip. Els banys de vapor destapen les fosses nasals i les gàrgares prevenen les infeccions de la boca i de la faringe.
  • També són importants els seus efectes terapèutics per facilitar la cicatrització de les ferides, alleujar les cremades solars i les inflamacions i les irritacions de qualsevol origen.
  • Les preparacions a base de flors de camamilla posseeixen una acció sedant i antiinflamatòria molt eficaç per combatre els mals de cap en general i els de caràcter premenstrual en concret.
  • Finalment, és important també l'ús de la camamilla en cosmètica, sobretot per a la cura de la pell sensible o per aclarir els cabells rossos.


Infusió per afavorir la digestió i alleujar el mal de cap

Afegeix 5 g de flors seques a 1/2 l d'aigua bullint. Deixa-ho reposar durant 10 minuts i cola-ho. Beu tres tasses al dia sense ensucrar.


Infusió per afavorir la cicatrització de ferides i llagues

Prepara una infusió amb 7 g de flors seques i 1/2 l d'aigua. Deixa-ho reposar uns 10 minuts i cola-ho. Suca una gasa o una tela de cotó amb aquest líquid i aplica-ho, abans que refredi, sobre la ferida o la llaga. Tapa-ho amb un drap sec i tingues-ho unes 2 hores.


Cataplasma per combatre els problemes intestinals de tipus inflamatori

Barreja farina de llinassa amb 1 cullerada rasa de flors seques. Aplica la cataplasma calenta sobre l'abdomen i deixa-ho actuar.


Bafs per descongestionar les fosses nasals i alleujar els símptomes del refredat

Fes una infusió de 5 g de flors seques en 1 l d'aigua, posa el cap sobre el recipient, cobreix tots dos amb una tovallola i inhala els vapors durant 5-10 minuts.


Infusió per a glopeigs bucals

Prepara una infusió amb 5 g de flors seques i 1/2 l d'aigua bullint. Deixa-ho reposar 10 minuts, cola-ho i deixa-ho refredar una mica. Fes gàrgares tres cops al dia.


Infusió per alleujar els ulls irritats

Fes bullir 250 ml d'aigua amb una cullerada de flors seques, deixa-ho reposar 15 minuts, cola-ho i suca una gasa o tela de cotó. Aplica-ho sobre els ulls i deixa-ho actuar 15 minuts, estirada damunt del llit o del sofà.


Oli per a massatges

Macera 30 g de flors seques en 1/2 l d'oli d'oliva durant 2 hores, cou-lo breument al bany maria, movent el recipient. Filtra-ho amb un colador de tela, recull el líquid en una ampolla o recipient de vidre fosc amb tancament hermètic i utilitza'l per fer massatges en casos de dolors musculars o reumàtics.


Loció per netejar el cutis

Afegeix 5 g de flors seques a 1/2 l  d'aigua bullint, deixa-ho reposar 10 minuts i filtra-ho. Suca-hi un cotó quan el líquid encara sigui calent i passa'l per la cara i el coll, preferentment a la nit. Després, nodreix la pell amb una crema adequada.


Bany de vapor de camamilla i romaní per netejar el cutis

Barreja 5 g de fulles de romaní amb 10 g de flors seques de camamilla, aboca la mescla en un cassó amb aigua bullint i tapa't amb una tovallola perquè els vapors netegin el rostre durant 3-4 minuts.


Infusió de camamilla per aclarir els cabells

Prepara una infusió concentrada amb 10-15 g de flors seques en 1/2 l d'aigua bullint i incorpora-la al xampú. Estén la mescla pel cuir cabellut i deixa-ho actuar uns 5 minuts. Tot seguit, renta't el cap com ho fas sempre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada