Pàgines

divendres, 26 d’abril del 2024

Les propietats medicinals de les faves

 

El principal efecte medicinal de les faves

L'efecte terapèutic més destacable de les preparacions a base de flors de fava és el diurètic, és a dir, estimula l'eliminació de líquids.  


Està contraindicat el consum de faves?

Les persones afectades de favisme han d'evitar consumir aquest llegum. En casos extrems, la simple inhalació del pol·len pot desencadenar l'aparició d'un quadre al·lèrgic molt desagradable, amb inflor i sensació d'ofec. La intoxicació que provoca la ingestió de faves en aquestes persones es caracteritza per la desintegració dels glòbuls vermells de la sang (hemòlisi). El favisme és un defecte del sistema immunitari que es pot transmetre, no sempre, de pares a fills. Un alcaloide que conté les faves, l'enzim glucosa-6-fosfat deshidrogenasa, i contra el qual algunes persones no tenen defenses, és el que produeix aquest dèficit. 

Si una persona pateix aquesta malaltia i menja faves, se li ha de donar una gran quantitat d'aigua perquè elimini l'alcaloide. En casos greus, s'administren tònics cardíacs o és necessari fer una transfusió de sang.


Cocció per afavorir l'eliminació de líquids

Fes bullir 30 g de flors seques de fava en 2 litres d'aigua durant 5 minuts. Cola-ho, deixa-ho refredar i beu-t'ho.


Per a tractar els furóncols

Afegeix un grapat de fulles de fava a 125 ml d'aigua, fes-ho bullir fins que es consumeixi l'aigua. Escampa-ho per sobre d'una gasa i aplica-ho al damunt del furóncol.


Bany per eliminar els penellons 

Fes bullir aigua i quan ja estigui en ebullició, afegeix un grapat de fulles de fava. Retira-ho del foc i espera que es refredi una mica. Introdueix el dit afectat fins que el líquid es refredi del tot. Escalfa el preparat o mantingues-lo temperat i repeteix el bany a intèrvals durant unes dues hores.


Remei contra les cremades

Elabora una massa pastosa amb farina de faves i ves afegint aigua poc a poc fins que quedi consistent. Aplica-ho sobre la zona afectada i cobreix-ho amb una gasa també impregnada amb farina.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada