Assecar flors
Cobreix-les amb un paper de diari i penja-les cap per avall en un lloc fosc però ventilat. En tres setmanes, més o menys, les flors s'hauran assecat completament. També pots arruixar-les amb laca pel cabell per evitar que caiguin els pètals i que la flor es mantingui sencera.
Assecar i conservar plantes aromàtiques
-Després de tallar-les, has de conservar-les en un lloc càlid, fosc i ventilat. Recull només la quantitat que puguis preparar en poc temps, ja que es fan malbé amb facilitat (calcula: uns 3 cm de planta fresca es queden en uns 450 g de seca).
-Per assecar-les, lliga en ramets les llenyoses o de fulles grans (sàlvia, romaní, llorer, etc). Penja-les cap per avall.
-Si només necessites unes poques fulles o tiges seques, col·loca-les ben esteses entre les pàgines d'un llibre gruixut.
-Prepara bossetes amb rams petits d'aromàtiques seques embolicades amb tela de mussolina si les vols conservar. Guarda-les en una capsa hermètica, en un lloc sec i fosc.
-Treu les fulles de les tiges un cop seques. Envasa-les senceres en recipients hermètics de vidre lluny de la humitat, la pols i la llum.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada