Filets de pollastre més sucosos i tendres
Deixa macerar els filets de pollastre amb llet, all i julivert durant, com a mínim, dues hores i la carn resultant serà més tendra i saborosa. Posteriorment, escorre els filets i empana'ls per fregir-los. Aquesta mateixa tècnica la pots fer servir amb porc i vedella.
Pollastre sobrant
Quan et sobri pollastre rostit, aprofita'l per fer un entrant amb enciam, nous, poma i el pollastre a trossets. Amaneix-lo amb la salsa que més t'agradi.
Amb el pollastre o el gall dindi rostit que et queda, fes-lo a bocinets i prepara una amanida amb un fons d'enciams diversos, pinya natural, blat de moro i pastanaga ratllada. Amaneix-ho amb salsa rosa o una vinagreta aromatitzada amb mostassa.
També et pot servir per preparar un segon plat complet barrejant la carn amb ou dur picat, pebrot vermell escalivat i una mica de beixamel. Utilitza-ho per farcir una pasta de full.
Carn més gustosa
Les carns més disgustades com el gall dindi o el pollastre adquiriran un sabor especial si hi afegeixes, quan s'estiguin cuinant, una mica d'almívar de pinya. Quedaran més sucoses.
Perquè el pollastre quedi exquisit, posa a l'interior algunes fulles de sàlvia i mitja llimona. Si vols que, a més, la pell estigui més cruixent, suca-la amb mantega i espolsa-hi una mica de farina abans de rostir-lo.
Pits de pollastre sucosos
Quedaran molt més tendres si els deixes marinar durant 30 minuts, un cop nets, en una barreja de llet condensada, all, sal i pebre blanc. Punxa'ls amb una forquilla perquè hi penetri la barreja.
Treure la pell del pollastre
Li trauràs la pell amb facilitat si t'impregnes les mans amb sal. Quan estiris la pell, no s'escorrerà i la podràs treure sense cap problema.
Pollastre amb alls amb menys calories
Una alternativa a l'hora de cuinar pollastre amb alls (pollo al ajillo) amb menys quantitat de calories o de greix i, per descomptat, de manera més sana, consisteix en trossejar el pollastre i retirar la pell, i rostir-lo durant 30 minuts més o menys a 180ºC fins que es dauri. A part, fes un sofregit d'all, julivert, bitxo, suc de llimona, vi blanc i una mica de sal; posa-hi la salsa i serveix-ho ben calent.
Pollastre farcit més tendre
Introdueix-lo al forn fred, sense haver-lo preescalfat.
Plomar una au
Per plomar una au i que les plomes es desprenguin fàcilment, s'ha d'escaldar mig minut amb aigua bullint.
Au farcida sense escaldar
Una au que s'hagi de farcir no s'ha d'escaldar mai perquè, al cosir-la, la pell s'esquinçaria.
Conservar les aus de corral
Per aconseguir conservar millor i durant més temps les aus de corral o de caça, el millor és fer-ho amb les seves vísceres, les quals es retiraran només abans de cuinar-les.
A més, si compres el pollastre embolicat amb un plàstic, convé que l'emboliquis amb paper d'alumini si no l'has de preparar immediatament. Recorda que el pollastre cru no ha d'estar més de dos dies a la nevera. Si està cuinat, pots guardar-lo 3 o 4 dies. I si decideixes congelar-lo, es conservarà fins a 6 mesos.
Pollastre al forn al seu punt
Per saber si està cuit, punxa'l amb una forquilla; el suc ha de sortir transparent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada