Pàgines

dijous, 13 de març del 2014

Calamars a l'andalussa

Ingredients (per a 4 persones): 1 ceba mitjana - 2 o 3 dents d'all - 1 kg de pota o rodanxes de calamar - 400 g de tomàquet triturat - 1/2 culleradeta de pebre vermell picant - 1/2 got de vi blanc - un polsim d'herbes provençals - sal - oli d'oliva - pebre - un polset de sucre - un polset de bicarbonat.

Preparació: començarem fent un sofregit amb la ceba i l'all. Quan estigui enrossit, hi posarem els calamars i els daurarem, a foc mig. Després, hi afegirem el tomàquet triturat, amb un polset de bicarbonat, un altre de sal i, al cap d'uns minuts, un altre de sucre, per matar l'amargor. Després d'uns minuts més, hi posarem el pebre vermell i ho remenarem tot. Hi afegirem el vi blanc, esperarem uns minuts més, i hi afegirem les herbes provençals, sal i pebre. Ho deixarem coure a foc mig, remenant de tant en tant, fins que els calamars estiguin tous i ben cuits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada