- Pa de motlle amb maionesa, tonyina, enciam i ou dur, tallat en forma de triangle. També es pot fer amb pa torrat i afegir-hi pastanaga ratllada.
- Pa de motlle amb un tall de pernil dolç i una rodanxa de pinya al damunt.
- Pernil salat, pebrot vermell escalivat i una oliva negra, punxat amb un escuradents o un punxó. El pernil i el pebrot els farem a tires, els embolicarem i hi posarem l'oliva damunt de tot.
- Espàrrecs, pernil dolç i maionesa. Embolicarem l'espàrrec amb un tall de pernil dolç i hi posarem maionesa pel damunt. Si teniu una mànega pastissera, podreu ficar la maionesa d'una manera més decorativa.
- El tradicional pernil dolç amb formatge què, si els poseu en un panet petit de pa torrat, tindrà un sabor i una presentació diferent de la que s'acostuma a fer amb pa de motlle.
- Pa torrat amb mantega i salmó.
- Pa torrat amb albergínia escalivada, o arrebossada, anxova i una oliva verda o negra, o ambdues.
- El següent canapè es pot fer amb pa torrat petit o amb una llesca de pa de pagès torrada, què és com m'agrada més a mi. Li donareu un to rústic però deliciós. S'hi frega una dent d'all pel damunt perquè agafi una mica de gust, però sense passar-se, un raig d'oli d'oliva i un polset de sal. Es posa una tira de pebrot vermell escalivat, una altra d'albergínia escalivada i es van alternant l'una i l'altra, segons la mida del pa. Al damunt hi escampeu tonyina o tires d'anxova. A casa nostra anomenem a aquesta torrada coca de recapte (o de catxipanda) de pobres.
- Pa torrat amb tonyina, ou dur, maionesa i una oliva verda al damunt. La barreja dels tres primers ingredients s'ha de fer a part, es posa a sobre del panet i, finalment, l'oliva a sobre.
- Una rodanxa de llonganissa, cuita a la brasa, si pot ser, amb una tireta de pebrot vermell escalivat, pernil dolç i oliva negra.
Com podeu veure, hi ha ingredients que els podeu tenir preparats amb antelació, com l'escalivada o els ous durs i, a més, podreu fer que els vostres fills també participin en la seva elaboració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada