Pàgines

dissabte, 17 de març del 2012

Els alls



Per treure la pudor d'all de les mans

És normal que quan pelis i tallis els alls, et quedi la seva olor a les mans. Per poder treure-la, passa les mans sota el raig d'aigua freda, però sense fregar-les, i eixuga't després suaument amb un drap. Si has fet servir un ganivet, per eliminar també la seva olor, passa'l per aigua sense tocar-lo amb els dits i eixuga'l.


Conservar els alls

Si els peles, els tritures i els hi afegeixes una mica d'oli d'oliva, els podràs tenir més d'un mes a la nevera.

Guarda'ls en un lloc fosc, mantenint-los a l'enfilall, així no es posaran tous; o pela'ls i posa'ls en un pot de vidre amb oli i la seva conservació s'allargarà i podràs utilitzar l'oli aromatitzat per amanir.


Per evitar que l'all repeteixi

Treu-li la part central, tallant-lo pel mig en sentit longitudinal i extreu-ho amb la punta del ganivet.


All més saborós

L'all serà molt més saborós si, quan el piques al morter, hi afegeixes una mica de sal.


Pelar els alls fàcilment

Per poder pelar els alls d'una manera ben senzilla, posa'ls durant uns minuts al congelador, amb un parell n'hi haurà prou, i comprovaràs com pots pelar-los de seguida i sense esforç.

També pots provar de posar-los amb aigua durant 10 o 15 minuts. D'aquesta manera, seran més fàcils de pelar i la pell no se't quedarà enganxada als dits.


Si no vols que se t'escapin els alls del morter

Quan els piquis, posa-hi una mica de sal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada