Abans de cuinar els cargols
Preparar una guarnició
Fes-ho amb unes patates bullides i tallades ben fines, i trossets de salmó fumat, tot això amb un sofregit de ceba i una mica de julivert pel damunt, i unes llesques de pa torrat.
Fumats massa salats
Per evitar que es facin malbé per un excés de sal, posa'ls en remull amb llet durant uns 5 minuts.
Tallar a la juliana
Si ets perfeccionista a la cuina i vols que el tall sigui perfecte, has de col·locar la peça amb una inclinació de 10 graus. Si és un aliment rectangular, els primers talls els hauries de llençar perquè la seva longitud serà menor que els de la resta.
Batre sense esquitxar
Tapa la cassola on hi tinguis l'aliment amb paper d'alumini i tanca bé les vores. Fes-hi un forat al mig i posa-hi la batedora.
Desgreixar els plats
És molt fàcil desgreixar els brous de carn o de peix i treure'n així alguna caloria. Deixa'l refredar un dia al frigorífic i l'endemà comprovaràs que s'ha format a la base una mena de capa consistent de greix. Només l'hauràs de treure perquè el brou sigui molt més lleuger. També pots colar-los amb l'ajuda d'un drap humit.
Si has preparat llegums o qualsevol altre tipus de guisat i veus que està massa greixós, pots solucionar el problema afegint unes fulles d'enciam quan la recepta a la cassola ja estigui feta. Després, treu les fulles al cap d'un parell o tres de minuts i comprovaràs com l'excés de greix ha desaparegut. També pots passar-hi per sobre un tovalló de paper perquè n'absorbeixi el greix.
El greix d'un rostit es treu amb una cullera o decantant-lo.
Els fregits, abans de posar-los als plats, és millor deixar-los uns minuts en un plat amb paper de cuina perquè n'absorbeixi l'oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada