Pàgines

dijous, 12 d’abril del 2012

El peix blau


Peix blau més sucós

Si vols cuinar trossos de peix blau i que et quedin més sucosos, els pots enllardar abans amb unes tires de cansalada.


Seitons en vinagre

Es poden preparar fàcilment uns seitons en vinagre traient-los el cap i les espines, separant els lloms i netejant-los bé sota el raig de l'aigua freda. Els escorrerem bé i els estendrem en un recipient cobrint-los amb vinagre; els taparem amb un drap i els reservarem al frigorífic durant unes 12 hores.


Seitons ben blancs

Perquè els seitons et quedin més blancs, un cop nets, deixa'ls amb aigua durant dues hores i canvia-la diverses vegades.


Tonyina ben fresca

Abans de cuinar-la, posa-la a marinar amb oli d'oliva durant dues hores aproximadament. Posa també dos claus d'espècie a cada rodanxa de tonyina.


Molls en perfecte estat

Els molls són un tipus de peix apreciat però molt fràgil. S'han de consumir aviat. Per saber si són frescos, vigila que tinguin la carn ferma, el cos rígid, la pell tersa i els ulls sortits i clars. El color vermell o rosat, abans de l'escatat, ha de ser intens.


Evitar l'olor a sardines

Posa les sardines en una safata amb llet dues hores abans de cuinar-les i després prepara-les com sempre.

També pots escampar sal gruixuda per damunt de la safata del forn i després col·locar les sardines damunt de la sal. Així evitaràs la pudor de peix a casa.


Sardines a la brasa

Gaudeix d'unes sardines a la brasa sense que s'enganxin posant entre elles i la graella un tros de paper d'alumini i oli.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada