Pàgines

dijous, 26 d’abril del 2012

Els guisats



Abans d'escalfar qualsevol guisat

Prèviament, tant si s'escalfa al microones com al foc, és necessari afegir-l'hi unes cullerades d'aigua o brou perquè no es quedi sec.


Guisat massa salat

Si hi poses més sal del necessari, es pot arreglar pelant una patata i coient-la amb la resta dels ingredients. Talla dues rodanxes d'un dit de gruix i posa-les al guisat durant una hora a foc lent i després treu-les.

També pots afegir un gotet d'aigua freda i veuràs com millora.

Una altra opció seria afegir-hi llet i aigua freda a parts iguals.


Sense el gust de cremat

Tan bon punt et descuides, el menjar pot agafar-se una mica però el suficient com perquè agafi aquell gust de cremat que arruïna el plat. Canvia'l a una altra cassola, afegeix dues fulles d'enciam i deixa-ho coure uns minuts. L'enciam farà desaparèixer el gust de cremat.


Aprofitar les restes d'un guisat

Quan tinguis restes d'algun guisat de carn o de peix, pica-les amb una mica de pernil i farceix uns cors de carxofes cuits. Espolsa-hi julivert picat, pa ratllat i gratina-ho.


Els guisats, el dia abans

Prepara els guisats de carn o d'au el dia abans i deixa que reposin. Els ingredients s'impregnaran millor dels sabors dels condiments i del brou de la cocció. A l'hora de servir-los només has d'escalfar-los a foc mitjà uns 10 minuts.


Recipient adequat pels guisats

Si tens foc de gas, pots preparar els guisats en una cassola de fang. En vitroceràmica és millor utilitzar cassoles de ferro colat. Les cuines elèctriques admeten qualsevol tipus de materials.


Temperatura del foc per als guisats

Perquè els guisats a la cassola quedin perfectes, és millor començar la cocció a foc fort i baixar la temperatura a foc mitjà o fins i tot lent tan bon punt el líquid trenqui a bullir. Pel que fa a les preparacions al forn, respecta sempre la temperatura indicada a la recepta i obre la porta del forn el menor nombre de vegades possible, així la calor es mantindrà constant.


Assaona els plats a poc a poc

Per no passar-te amb la sal, assaona una mica al començament i ves tastant el punt de sal a mesura que es van coient els ingredients.


Guisat massa aigualit

Per espessir-lo, pots afegir-hi una mica de puré de patata.


Evitar que el vapor caigui

Perquè el vapor condensat a la tapa de les cassoles no caigui al guisat, posa un drap a sota de la tapa. Subjecta les puntes amb una pinça pel damunt perquè no es cremin.


Brou en lloc d'aigua

Substitueix l'aigua d'un guisat per un brou de pollastre o de verdures, sobretot en plats d'arrossos o pasta en els quals la cocció sigui més curta. Quedarà més saborós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada