Pàgines

divendres, 27 d’abril del 2012

Els fruits secs



Pelar avellanes i ametlles

Et resultarà més fàcil si les introdueixes uns segons en aigua bullint i després en aigua freda.


Pelar castanyes

La millor manera és fer un tall en forma de creu a la pela, posar-les en remull durant 15 minuts amb aigua calenta, escórrer-les i posar-les al forn a 180ºC fins que la closca comenci a corbar-se.

També pots posar-les una nit sencera al congelador, escaldar-les amb aigua bullint i submergir-les de seguida en aigua freda.


Conservar els dàtils

Els dàtils s'han de guardar a la nevera i consumir-se en pocs dies.


Aprofitar els fruits secs poc torrats o massa tous

Es poden introduir en poques quantitats al microones durant 1 minut a potència màxima, deixar-los refredar i guardar-los en pots hermètics.


Fruits secs per animar els teus plats

Completa els plats amb petites quantitats de llavors i fruits secs sense torrar. Nous, pistatxos, pipes de gira-sol... són una excel·lent font de proteïnes, minerals i àcids grassos insaturats.


Caramelitzar fruits secs

Fes un caramel daurat i submergeix-hi els fruits secs, retira-ho i posa-ho a assecar a sobre d'un marbre o d'una superfície engreixada.


Reconèixer unes prunes seques en condicions

Per saber si les prunes seques són bones, han de ser negres, brillants i flexibles, i no resistents i enganxoses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada