Pàgines

dijous, 12 d’abril del 2012

El peix



Descongelar el peix 

El peix congelat estarà més sucós i millorarà la seva textura si el descongeles només amb llet calenta.


Si vols accelerar el procés de descongelació del peix, embolica'l amb un tovalló mullat amb aigua i vinagre o vi. No perdrà cap dels seus nutrients i conservarà intacte tot el seu sabor.


Quan sobri peix

Quan et sobri peix en salsa, esbocina'l i utilitza'l, amb la seva salsa, com a guarnició d'uns espaguetis.

Les restes de peix al forn seran un farcit perfecte per la pasta de full si les barreges amb uns porros saltejats i beixamel. Escalfa'ls durant uns minuts a temperatura mitjana.


Eliminar l'olor de peix

Perquè desapareixi l'olor tan desagradable que deixa el peix després de fregir-lo, crema unes fulletes de llorer.

Si no t'agrada l'olor que deixen anar les sardines i els seitons, abans de fregir-los, passa'ls per un bol amb llet. Si vols eliminar l'olor de les teves mans, frega-les amb suc de llimona.


Per coure el peix

Si la peça és gran, posa-la a l'aigua quan estigui freda; si està trossejada o filetejada, posa-la amb aigua calenta.

No és aconsellable fer talls al peix per coure'l, perdrà el seu suc i quedarà més sec.


Perquè el peix cuit quedi sencer

Perquè no es desfaci un cop estigui cuit, durant la cocció, afegeix un rajolí de vinagre o de llimona a l'aigua.


Com netejar el peix

El peix és millor netejar-lo amb un drap humit i després eixugar-lo amb un altre drap sec que posar-lo sota el raig de l'aigua i escórrer-lo.


Evitar el peix cremat a la planxa

Per evitar que el peix a la planxa es cremi abans que es faci, marca'l en una paella i després posa'l al forn. Així estarà fet per dins i per fora.


Per saber si prepares la quantitat suficient de peix

Si es tracta d'una peça sencera, calcula entre 250 i 300 g per persona. Si és a rodanxes, entre 150 i 200 g, i si són filets, de 120 a 180 g per persona.


Reconèixer el peix fresc

Reconèixer si el peix és fresc és fonamental. Per exemple, en els molls el seu color ha de ser intens, l'escata dura i el ventre ferm. Els millors molls són els de roca, no els que són d'arrossegament o els que es troben al fang.


Peix sense espines

Abans de marinar un peix com, per exemple, uns filets de salmó, hem de treure totes les espines. Aquestes van en línia recta pel centre del filet i el més senzill per localitzar-les seria passar els dits i amb unes pinces de depilar, retirar-les una a una.


Conservar el peix

Si no vols congelar-lo, el millor per conservar-lo d'un dia per l'altre és posar-lo al frigorífic ben embolicat amb un drap humit.


Peix al vapor

Si t'agrada cuinar sa i preparar el peix al vapor, necessitaràs saber quan el peix està cuit al seu punt. És així de senzill: el peix estarà llest quan, amb les dents d'una forquilla i de manera molt suau, puguis separar la carn de l'esquelet sense forçar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada