Pàgines

divendres, 6 d’abril del 2012

Farina, pa, creps i "tortitas"


L'elecció de la farina
  • La més utilitzada és la de blat, la qual es divideix en dos tipus: farina de força i farina fluixa. La primera ve de blat dur i és més rica en gluten. Es fa servir bàsicament per brioixeria i masses amb llevadura perquè puja i esponja més que les altres varietats. La farina fluixa o pobra en gluten és molt adequada per les preparacions que no requereixen que la massa augmenti de volum.
  • La farina de blat de moro resulta molt indicada per cremes, arrebossats, croquetes, etc., i combinada amb farina fluixa és ideal per preparar pans de pessic més lleugers.

Conservar el pa congelat

El pa es conserva bé congelat si s'embolica hermèticament en bosses de plàstic. Es pot congelar ja tallat i treure'l mitja hora abans de consumir. Per descongelar-lo, n'hi haurà prou amb deixar-lo a temperatura ambient o escalfar-lo al forn perquè quedi més cruixent.

Per esmorzar, es poden congelar pans grans de pagès, gallec, etc., ja tallats a llesques i es poden torrar directament.


Conservar el pa tou

Per mantenir el pa tou, col·loca un tros de poma o de patata al caixó o dins la bossa on el guardes.


Aprofitar el pa del dia abans

Es pot aprofitar el pa del dia abans si l'esquitxes amb aigua i després el poses al forn escalfat durant uns minuts.

També pots congelar-lo i quan en vulguis, descongelar-lo al microones però embolicant-lo bé amb paper de cuina.

També el pots utilitzar en una amanida. Talla la barra en llesquetes, després, en quatre trossos, fregeix-les en oli molt calent i el pa donarà un sabor i un aspecte especial a l'amanida.


Reutilitza el pa dur

Embolica el pa de diversos dies amb un drap humit i deixa'l a la nevera. Abans de posar-lo a taula, fica'l al forn uns minuts.

També pots tallar el pa i posar-lo en un recipient amb llet i sucre perquè es posi més tou. Després, barreja'l amb un parell d'ous a la batedora, cobreix-lo amb mantega i posa'l al forn.


Creps

Per obtenir una massa de creps llisa, fes una bola amb els ous i la farina. Després, barreja-ho amb la llet.


Congelar "tortitas"

Les aplegarem, alternant capes de paper impermeable, i quan estiguin fredes, les embolicarem amb paper d'alumini i ja les podrem congelar fins a dos mesos.


Fes tu mateixa les "tortitas"

Prepara una massa amb una tassa de farina de blat de moro, mitja d'aigua i sal. Agafa boletes de la massa i estira-les amb un corró. Torra-les pels dos costats en una paella engreixada. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada