Pàgines

dimarts, 10 d’abril del 2012

Els embotits




Perquè l'embotit no es posi ranci

El millor per conservar els embotits és penjar les peces, sense que es toquin entre elles, en un lloc fosc, a temperatura mitjana. I si tallem l'embotit, sucarem la superfície amb unes gotes d'oli per evitar que es posi ranci. 


Perquè el pernil salat no s'assequi

Quan compres un pernil, de vegades s'asseca; perquè això no passi, quan comencis a tallar-lo, cobreix-lo amb les capes de greix que vas eliminant o amb un drap de cotó impregnat amb oli d'oliva verge.


Dessalar el pernil salat

Si és massa salat, posa'l amb llet durant una hora i esbandeix-lo amb aigua freda, deixant que s'eixugui ell sol.

També pots deixar-lo durant una hora amb llet i esbandir-lo amb aigua.


Pernil sempre a mà

Si el pernill tallat es resseca i agafa un sabor salat molt fort, posa les llenques damunt d'un recipient que contingui vapor d'aigua durant 3 o 4 minuts.


Netejar la llonganissa seca

Si la llonganissa té una mica de floridura a la pell, no la llencis. Frega la pell amb un drap humit amb una pasta feta amb aigua i sal. La floridura desapareixerà.

Si t'agrada gaudir d'aquest embotit sense el budell que la recobreix, pren nota del següent consell per eliminar la pell amb una sola estirada: embolica-la amb un drap humit i deixa-la que es mantingui així durant uns quants minuts. Comprovaràs com la pell se separa i et resulta més fàcil eliminar-la.


Botifarra negra al seu punt

Per evitar que es trenqui al fregir-la, és millor tallar-la en rodanxes gruixudes i arrebossar-la amb farina abans de posar-la a la paella.


Tallar la cansalada

La cansalada, com que és tova, sol ser difícil de tallar i d'obtenir parts iguals. El millor seria superposar les llenques i ficar-les durant mitja hora al congelador. D'aquesta manera, guanyaran consistència i podràs tallar-les fàcilment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada