Pàgines

dilluns, 23 d’abril del 2012

La carn de xai, de vedella, de porc i de conill




Costellam de xai més cruixent i saborós

Suca'l amb sucre, oli i pebre vermell dolç i et quedarà una capa fina, la qual, després del procés de rostit, impedirà la pèrdua de sucs i es torrarà donant-li aquella textura cruixent. 


Cuixa de xai més gustosa

Perquè un guisat de cuixa de xai resulti més saborós, pots injectar-hi vi blanc o conyac perquè quedi la carn més sucosa.

Quan rosteixis el xai al forn, introdueix un recipient amb aigua a la part baixa del forn perquè sempre hi hagi humitat suficient i la carn quedi molt més sucosa. D'aquesta manera, el xai no s'assecarà ni caldrà afegir més amaniment ni condiment greixós.


Un bon rostit de xai

Per aconseguir un bon rostit de xai, has de tenir sempre el forn a 200ºC, és a dir, has de començar amb una temperatura elevada; posteriorment, pinta el xai amb una picada d'oli, all i romaní, creant una capa fina que farà que resulti més sucós per dins. Acompanya el rostit amb fruits secs i rega'l de tant en tant amb vi blanc o xerès; ajudarà a aconseguir una salsa d'un sabor i d'una olor inigualable.


Partir el rodó de vedella

Si el partim quan està calent, es pot desfer. Perquè sigui fàcil, introdueix-lo al congelador durant uns minuts i després es tallarà perfectament.


Rodó de vedella més sucós

Inserta-hi trossets de cansalada amb una agulla d'enllardar.


Carpaccio ben finet

La major dificultat que et trobes al fer el carpaccio és tallar les llenques quasi transparents. La millor manera de fer-ho és congelar primer la vedella per tallar-la quan estigui dura. Així, podràs tallar-la tan fina com vulguis.


Llom en conserva

Evita que la barra de llom es posi massa dura; això sol passar amb algun tros que hagi sobrat. Suca'l amb una mica d'oli i embolica'l amb un drap humit. El llom es conservarà fresc i molt sucós, com si l'acabessis de comprar.


Pell de porc

La pell de porc, si s'ha de consumir, s'ha de socarrimar per eliminar les restes de pèl.


El conill

El conill no s'ha de coure massa, sinó la seva carn quedarà fibrosa. Si vols que la carn sigui més sucosa, posa-la en remull amb llet durant 24 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada