Pàgines

dissabte, 15 de març del 2014

Crema catalana

Ingredients: 1 litre de llet - 8 ous - 200 g de sucre - 3 cullerades de farina de blat de moro (maizena) - pela de 1/2 llimona - una rama de canyella.

Preparació: per començar, guardarem la farina de blat de moro dissolta en una mica de llet. Batrem els rovells dels ous juntament amb el sucre fins que quedin escumoses. Tot seguit, posarem a coure la llet amb la pela de la llimona i la rama de canyella. Quan comenci a bullir, ho traurem del foc, traurem la pela de la llimona i la canyella, i hi afegirem la farina de blat de moro i els rovells, sense deixar de remoure enèrgicament. Tornarem a posar la cassola al foc suau i ho deixarem bullir una estona més sense parar de remenar.
Posarem la crema dins de quatre cassoletes de fang refractari. Just abans de servir la crema, o un cop ben freda, espolsarem sucre pel damunt i, per fer el caramel, hi posarem a sobre una pala metàl·lica escalfada al roig viu. Només hem de cremar cada cassoleta una sola vegada i netejar la pala de sucre cada cop que en cremem una.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada