Pàgines

dijous, 13 de març del 2014

Pa de pessic de iogurt

Sobretot, llegiu tota la recepta abans de començar.

Ingredients: 3 ous - 1 iogurt de llimona - 1/2 iogurt d'anís - 1 iogurt de sucre - 1 sobre de llevat - 1/2 llimona ratllada - 1/2 iogurt d'oli - 3 iogurts de farina poc plens.

Preparació: batrem els ingredients per l'ordre en què estan escrits. Mentrestant, escalfarem el forn a 240º i posarem la reixa al mig amb la posició del foc a dalt i a baix, o només a baix, si no es disposa de l'altra opció. Quan ja estiguin barrejats, sucarem el motlle amb mantega (o margarina) i hi espolsarem farina. Posarem la massa al forn i el baixarem a 170º i el courem durant uns 30 minuts. Per saber si està fet, s'ha de punxar amb una forquilla o un escuradents i, si surt net, ja estarà cuit.

Opcions: en lloc d'anís, hi podeu posar ponx (ponche), moscatell o mistela. També hi podeu posar canyella en pols i pinyons. Si el gust de la llimona no us agrada massa, hi podeu posar un iogurt natural en lloc d'un de llimona, o posar-hi el iogurt de llimona sense la ratlladura.
Ho podeu batre amb una batedora manual o amb una d'elèctrica. Serveix qualsevol marca de llevat. El gust del pa de pessic queda més suau si hi poseu oli de gira-sol en lloc del d'oliva.

Fet ahir mateix, amb la meva filla petita de 7 anys.


 
Permeteu-me posar la foto del pa de pessic que vaig ferpel Dia de la Pau a l'institut de la meva filla gran.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada