Pàgines

dissabte, 15 de març del 2014

Fricandó


Ingredients (per a 6 persones): 1.800 g de vedella - 80 g de bolets cuits en llauna - 2 cebes - 5 tomàquets madurs - 200 g de farina - 3 dl d'oli - 2 pastanagues - 20 g d'ametlles torrades - un manat d'herbes (llorer, farigola i orenga) - 3 dents d'all - 1 got de vi blanc - sal - julivert - pebre - pa sec o torrat.

Preparació: començarem salpebrant, enfarinant i enrossint la vedella amb oli ben calent. Ho reservarem en una cassola. A continuació, amb l'oli que sobra, sofregirem la ceba i la pastanaga, tallada a trossets mitjans. Quan estigui ben sofregit, hi afegirem el manat d'herbes i els tomàquets a bocinets. Ho deixarem que sofregeixi tot i esperarem que es concentri. Tot seguit, hi afegirem el vi blanc i ho deixarem reduir. Afegirem una cullerada de farina i ho barrejarem. Després, afegirem la barreja a la cassola on hi ha la carn, ho cobrirem amb aigua o brou i ho deixarem al foc fins que estigui quasi cuit.
Llavors, passarem la carn a una altra cassola. Colarem la salsa i la tornarem a posar sobre la carn. La tornarem a coure i l'anirem escumant per tal d'eliminar les impureses que vagi desprenent la salsa. Hi afegirem els bolets. Farem una picada amb els alls, les ametlles, el julivert, el pa sec i una mica d'aigua. La incorporarem a la cassola i tastarem de sal. Ho deixarem fer xup-xup una estona més.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada