Pàgines

dimarts, 21 de febrer del 2012

Com treure taques de...



Suc de fruita

Per eliminar una taca de suc de fruita molt recent, no hi ha res millor que fregar-la amb un drap humit amb suc de llimona.

Cafè

Si ha caigut una mica de cafè en alguna peça de roba o en unes estovalles, posa-hi sal pel damunt i després aigua. Escampa'l i barreja-ho una mica amb una cullera i, un cop sec, renta-ho com de costum.

També hi ha una altra manera: estovar-la amb alcohol de 96º barrejat amb vi blanc. Rentar com de costum.

Una tercera opció seria humitejar un drap, a parts iguals, d'alcohol i vinagre o llimona. Fregar la taca i rentar-la com sempre.

Sang

Per a què la roba tacada de sang quedi impecable, només has d'afegir a la peça un raig d'aigua oxigenada. Veuràs com la sang desapareix.

Si la taca és recent i la peça de roba és de cotó, es pot eliminar humitejant la zona amb una solució de suc de llimona i aspirina. Deixar actuar durant una hora i rentar, això sí, amb aigua freda, mai amb aigua calenta.

També pots fer-ho d'una altra manera: posa la peça en remull amb aigua freda amb amoníac (una cullerada sopera per cada litre d'aigua); si no tens amoníac, pots fer servir vinagre posant-lo directament damunt de la taca. Després, podràs rentar-la com sempre.

Greix

Estova la taca amb escuma d'afaitar i renta de manera habitual.

Per a eliminar les taques de greix i oli, o de menjar de la roba, col·loca un full de diari sobre la peça en sec i planxa fins que el paper absorbeixi quasi tot el greix. Després, renta-ho amb un detergent normal. Per la roba blanca, utilitza un paper o una cartolina blancs.

Cirera

Estovar-la al sol i posar-hi amoníac rebaixat amb aigua. Rentar de manera habitual.

Cera

Si les estovalles se t'han tacat de cera d'una espelma, posa-les en remull amb aigua salada durant un parell d'hores.

També ho pots fer de la següent manera: escalfa la planxa (sense vapor) i planxa la cera
amb un tros de paper de cuina, entre la planxa i la tela. La cera desapareixerà i quedaran
unes taques d'oli. Posa una gota de rentaplats damunt de la taca i posa-ho a la rentadora.


Oli

Si tens una taca d'oli, mulla amb aigua la zona tacalla i posa-hi a sobre pólvores talc. Deixa-ho que s'eixugui durant un moment i després raspalla-ho a fons.

Una altra opció és humitejar la taca amb aigua freda, fregar-la amb sabó i posar-hi a sobre una mica de sucre. Deixa-ho eixugar al sol i renta-ho com de costum.

Floridura

Per treure taques de floridura d'una bossa de pell, n'hi ha prou amb fregar-les amb una mica de glicerina.

Si la taca és en una peça de roba, cobreix la zona amb sal i un raig de llimona. Després, posa-la durant unes hores on toqui el sol directament i renta-la com de costum.

Una altra manera de fer-ho, en peces de roba de cotó, seria fer bullir la peça amb llet i després rentar-la com és habitual.

Maquillatge

És habitual que als colls de les camises s'hi formin taques de maquillatge. Per a eliminar-les, aplica laca pel cabell sobre la zona tacada i frega-ho bé. A continuació, renta la camisa com sempre, amb la resta de la bugada, i quedarà com a nova.

Herba

Per a treure una taca d'herba, tira-hi a sobre, de seguida, sucre i després la aclareixes breument amb aigua. Al cap de tres hores, renta-la com sempre.

Una altra manera de fer-ho seria posar la peça en remull durant mitja hora en una dissolució d'aigua i detergent. Llença el líquid en el qual s'ha remullat i renta-la amb aigua temperada. Eixuga la peça a l'aire i, si fos necessari, repeteix el procés.

Encara hi hauria una tercera opció: tractar-les primer amb alcohol i després rentar-les com sempre.

Tinta

Prova a ruixar la taca de bolígraf amb laca pel cabell i després ja la pots posar a la rentadora. La tinta desapareixerà sense deixar rastre.

Una altra opció semblant seria ruixar la taca amb laca pel cabell, deixar-la eixugar i després, passar-hi un raspall i fregar-ho fort.

Melmelada

Per a treure les taques de melmelada, les has de fregar amb un drap humitejat amb vinagre i aigua a parts iguals. No hi quedarà res.

Vi

Si et cau vi sobre la catifa, per fer-lo desaparèixer has d'aplicar alcohol de cremar directament damunt la taca i fregar-la amb un drap sec.

Pintura

Si et taques els pantalons de gotes de pintura, frega la zona amb una mica d'oli i renta'ls com de costum.

Remolatxa

Frega la peça de roba amb mitja llimona i desapareixerà. Fes el mateix si t'has embrutat les mans.

Fang

Si has deixat fang sobre la moqueta amb la sola de les sabates, espera a que s'assequi. Després, frega-ho amb la barreja d'un litre d'aigua i una cullerada d'amoníac.

Puré de pastanaga

A la roba blanca de cotó dels més petits, com camises, pitets, etc., és molt freqüent trobar-hi aquest tipus de taques. Es poden netejar fàcilment amb lleixiu.

Òxid

Es poden eliminar amb unes gotes de suc de llimona. Després, posa-la damunt del vapor d'una olla amb aigua bullint durant uns minuts i renta-la com ho fas habitualment.

Pintallavis

Per treure el pintallavis d'uns tovallons, frega la zona amb un drap impregnat en alcohol abans de posar-los a la rentadora.

Betum

Has de dissoldre la taca amb un drap humitejat amb trementina i rentar la roba amb una mica d'aigua tèbia i sabó.

Perfum

Posa directament damunt de la taca unes gotes d'amoníac i deixa-ho que actuï durant uns minuts. Després, renta la peça a mà amb un detergent líquid.

Esmalt d'ungles

L'acetona és la millor manera d'eliminar aquesta substància, però has de tenir en compte que no has de fregar la taca si no vols que s'escampi. Neteja-ho de fora cap dins, passant el drap perquè absorbeixi la brutícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada