Pàgines

dissabte, 25 de febrer del 2012

Els ulls




Per a la picor d'ulls

Si el salnitre del mar o el ressol irrita els teus ulls, treu la picor amb una compresa de camamilla i llavor de berbena bullides.

Quan et despertis amb els ulls vermells, unflats o molt irritats pel vent, o després d'haver estat exposada durant bastant temps al fum d'una sala carregada, prepara't una infusió d'eufràsia (en herboristeries); quan no cremi, mulla dos trossos de cotó i ben escorreguts, col·loca'ls damunt de les parpelles i deixa'ls actuar relaxant-te durant uns 6 o 7 minuts.
 

Alleuja els ulls unflats

Posa't unes rodanxes de cogombre als ulls, els refrescarà. 

També pots posar-te una bosseta de te amb aigua calenta, afegeix gel fins que es refredi i després t'ho apliques sobre els ulls durant uns 5 minuts. La seva acció astringent descongestiona de manera natural.

En lloc de te, també va bé preparar una infusió de camamilla i deixar-la refredar uns minuts. Posa les bossetes tèbies damunt de les parpelles i descansa durant 15 minuts.

Una infusió de julivert també t'anirà bé. Mulla-hi un parell de cotonets quan estigui freda i posa-te'ls als ulls. Quedaràs com a nova.


Per als ulls enfonsats

Si vols ressaltar uns ulls enfonsats, maquilla'ls amb ombres clares sobre la parpella mòbil superior i enfosqueix lleugerament l'arc superior de les parpelles, just a sota de les celles. A la parpella inferior aplica-hi una ombra més fosca. Això donarà la sensació d'apropar-los cap a fora.


Per als ulls sortits

Utilitza una ombra fosca en la parpella superior i reserva la clara per a la zona de l'angle inferior.


Per als ulls cansats i amb ulleres

Renta'ls amb una infusió de romaní.

També pots posar una patata ratllada amb dues gases a la nevera i, quan estiguin fredes, aplicar-te-les damunt de les parpelles; deixa que actuï durant uns 10-15 minuts.

Compra en una herboristeria oli d'espígol (o lavanda) i posa unes gotetes en un recipient amb aigua bullint. Fes vapors aspirant profundament, tapada amb una tovallola, i comprovaràs com els teus ulls milloren notablement.

Humiteja un parell de discs de cotó amb llet sencera de vaca molt freda i col·loca'ls damunt de les parpelles durant uns minuts, mentre et relaxes. El contingut gras de la llet és molt nutritiu i t'alleujarà.

Les ulleres se suavitzaran si incorpores al cosmètic del contorn d'ulls unes gotes de crema despigmentant.

Apaga el llum, seu en un sofà amb el cap cap enrere i col·loca els palmells de les mans sobre els ulls tancats. Al cap d'uns minuts, posa les mans com si fossin petxines. Després, obre els ulls i passeja la mirada per l'habitació fosca.

Afegeix una mica de iogurt a dues gases esterilitzades i aplica-te-les damunt dels ulls durant 15 minuts. Notaràs la frescor del líquid del iogurt que es cola per la gasa, i t'ajudarà a treure aquesta sobrecàrrega dels teus ulls, sigui pel treball, el fum o l'estrès.


Contra les arrugues i les bosses als ulls

A l'estiu és fàcil que es formin arrugues i bosses als ulls, degut a que la pell es resseca per la calor. Ho pots evitar amb una infusió de 25 gr de pètals de rosa i 125 gr d'aigua bullint. Deixa-ho en infusió durant una hora, que reposi, i després, cola-ho i aplica-ho sota els ulls amb dos gases o compreses lleugeres. 

Per les bosses, també pots posar un bon pessic de romaní amb mig litre d'aigua bullint. Cola-ho i quan l'aigua estigui tèbia, humiteja-hi dues gases i posa-les damunt dels ulls tancats. Intenta relaxar-te durant 15 o 20 minuts i veuràs com n'obtens bons resultats.

També pots mullar un parell de discs de cotó amb suc de raïm fresc i posar-los damunt dels ulls. Aprofita per jeure i descansar uns 20 minuts.

Ratlla una patata amb la pell i barreja-la amb molla de pa humitejada amb llet. Posa-t'ho damunt dels ulls durant 15 o 20 minuts i relaxa't. Atenuarà les bosses i els signes de cansament.

Agafa un ou de la nevera i posa-te'l damunt de la zona afectada durant uns minuts. Agafa'n un altre i repeteix l'operació abans de dutxar-te. Després de la dutxa, les teves parpelles estaran menys inflamades.


Ulleres blavoses

No tots els tons de corrector d'ulleres poden camuflar les mateixes imperfeccions. Si les teves ulleres són de color blavós, utilitza'n un amb pigmentació entre groguenca i ataronjada. D'aquesta manera, podràs cobrir i neutralitzar completament el to blavós.

Si tens un to molt fosc a la zona de les ulleres, posa a coure una poma i una tassa de llet. Després, pica la poma, posa-la a refredar i aplica-te-la durant 20 minuts; retira-la amb aigua tèbia.


Pestanyes espesses i sanes

Aplica-hi una mica de vaselina abans d'anar a dormir. Per les pestanyes més curtes, aplica-hi oli d'oliva, abans d'anar a dormir, i veuràs com en pocs dies hauran augmentat de tamany. Si el que vols és conservar les pestanyes flexibles i sanes, aplica-hi un cop per setmana compreses o gases impregnades amb camamilla.

També pots preparar una infusió de fulles de noguera i quan estigui colada i ho hagis deixat refredar, aplica-t'ho amb un pinzell.


Enfortir les pestanyes

Procura agafar el costum de posar-t'hi una mica d'oli de ricí com a mínim, una vegada a la setmana.

També pots fer un lleuger massatge amb els dits molls amb una mica d'oli d'oliva i deixar-ho actuar fins a l'endemà. En poc temps les notaràs més fortes i brillants.

Necessites un pinzell petit, un got i una mica de cervesa. Aplica't la cervesa amb el pinzell, molt a poc a poc, sobre les pestanyes, que les deixi ben humides. Deixa-ho eixugar durant 20 minuts i esbandeix-ho amb aigua. També pots aplicar-t'ho abans de sortir de casa i treure-t'ho quan tornis. Cridaràs l'atenció.


Cuida les teves pestanyes

Si cada dia notes les teves pestanyes menys suaus i més pesades, es deu a l'aplicació diària de màscara de pestanyes. Per a millorar el seu aspecte, has de treure del tot les restes de rímel amb desmaquillant i, com a complement, aplicar-hi un cotó humit amb oli d'ametlles dolces.


Per a les "potes de gall"

Per atenuar les "potes de gall", prepara aquesta mascareta: munta una clara d'ou a punt de neu i barreja-la amb farina de civada (o amb mel) fins a formar una pasta. Aplica-la amb un pinzell perquè el preparat penetri bé i deixa-ho que actuï durant un parell d'hores.

També pots utilitzar vaselina pura esterilitzada i aplicar-la, com a mínim, dues vegades a la setmana, abans d'anar-te'n a dormir.

Un altre remei casolà seria picar molt finet tres cebes, escalfar-les suaument i afegir-hi una culleradeta de mel i un gotet d'aigua de roses. Aplica-ho a les zones afectades.


Màscara de pestanyes per més temps

Si vols que no se t'assequi i que et duri més la màscara de pestanyes, només has d'afegir una gota d'oli d'oliva a l'envàs, remoure-ho i encara et quedarà molt de producte per a maquillar-te. I no només això, a més, les teves pestanyes quedaran molt més brillants.


Ulls més grans

Per fer que els teus ulls semblin més grans, els has de maquillar en tons pastel amb efecte lluminós, d'una manera molt suau però refermant el color, que es noti. Un llapis corrector que cobreixi les imperfeccions, com ulleres o taques, pot utilitzar-se sense cap problema per il·luminar la parpella. A més, els donarà un aspecte descansat.

També pots posar-hi una mica de llapis d'ulls blanc a la part externa de la parpella inferior, just a sota del lacrimal.

Perquè semblin més grans, la clau està en les pestanyes. Al posar-te el rímel, vés del centre cap amunt; a les pestanyes més properes al nas, dirigeix-te cap a ell, i la resta maquilla-les en direcció a la templa. A més, si abans de posar-t'hi la màscara hi apliques pólvores, faràs que semblin més espesses.


Pestanyes escasses

El millor que pots fer és utilitzar una màscara doble, aplicant primer la base amb volum.


Massa ombra d'ulls

Si t'has aplicat massa ombra d'ulls i vols reduir-la una mica sense haver de desmaquillar-te completament, agafa uns bastonets de cotó i vés retirant a poc a poc l'ombra, difumina-la amb cura i continua maquillant-te.


Treure punta al perfilador d'ulls

Perquè no se't torni a trencar la punta del perfilador d'ulls o de llavis pel fet d'estar massa tova, abans de fer-li punta, posa el llapis al congelador durant un minut.


Maquillatge d'ulls

Com més foscos siguin els teus ulls, més fosc ha de ser també el to i has d'aplicar l'ombra amb els dits, escampant-la des del lacrimal fins a la templa.


La tècnica de la mirada felina

Una de les claus principals està en el to: ha de ser sempre un color molt fosc, com marrons o negre intens. Abans d'aplicar l'ombra, posa't una mica de base a les parpelles perquè l'efecte duri més temps. A l'hora de posar-hi color, utilitza dos pinzells, un per a posar l'ombra i l'altra per a difuminar-la.


Crema casolana per a les arrugues del voltant dels ulls

Barreja 5 ml d'oli d'alvocat amb 10 ml d'oli de soja i 10 ml d'oli d'ametlles. Posa-te'n una mica amb les puntes dels dits pel voltant dels ulls, amb uns lleugers tocs.


Més pèl a les celles

Si tens poc pèl a les celles, agafa un tap de suro d'una ampolla de vi i passa-li un encenedor durant un parell de minuts. Es cremarà i es posarà negre. Deixa que es refredi i aplica-ho sobre les celles, què es posaran negres amb el carbó. Deixa que actuï de 30 a 45 minuts i després, neteja-ho amb sabó de glicerina. Aquest antic remei s'utilitzava per a fer crèixer el pèl en zones petites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada