Pàgines

dimarts, 28 de febrer del 2012

Els peus i les cames



Desodorant i refrescant de peus

En una olla amb aigua, barreja cinc parts de menta, tres d'orenga, tres de timó, tres de sàndal i dues de romaní, i fes-ho bullir. Posa els peus en aquesta infusió, quan encara estigui calenta, sense cremar-te. 

També pots barrejar dues cullerades de romaní, dues de menta, dues de sàlvia, dues de baies de ginebre i un litre d'aigua bullint. Posa-ho tot tapat en un recipient i deixa-ho reposar 1 hora. Cola la infusió, envasa-la i posa-la a la nevera. Afegeix aquest líquid en un cassó amb aigua i submergeix els peus durant 15 minuts.

Per als peus suats, bull durant 10 minuts 50 g de baies de llorer triturades en 1 litre d'aigua. Cola-ho i submergeix-hi els peus.


Per als peus cansats

Posa 100 g d'espígol o lavanda en una bosseta i posa-la amb aigua freda fins que bulli. Al cap de 5 minuts, tindràs una infusió a la qual, si l'hi afegeixes un grapat de sal i després ho deixes refredar, resultarà ser un reconstituent per als peus cansats.

Pren un bany amb aigua tèbia, després omple uns mitjons de cotó amb rodanxes de tomàquet fresc i posa-te'ls una hora. Esbandeix-los amb aigua freda.


Digues adéu a les durícies dels talons

Si la pell d'aquesta zona està molt rugosa, pots estovar les durícies fregant-la amb mitja llimona i deixar-ho actuar durant uns segons. Esbandeix-la i suca-la amb vaselina.

També pots tallar una ceba per la meitat i fer un forat al mig d'una de les meitats, omplir el forat amb sal i deixar que reposi durant mitja jornada. Per la nit, durant una setmana, aplica-hi amb un cotó o amb un pinzell el líquid resultant. Després, realitza aquest procés un cop per setmana.


Per evitar que s'inflamin i les rampes

Pots fer un exercici molt beneficiós amb el qual mantindràs les articulacions sanes: durant un minut, aproximadament, has d'anar dibuixant cercles amb la punta dels peus. Practica aquest exercici tots els dies.


Oli per als peus adolorits

Fes-te massatges als peus amb la següent mescla: cinc cullerades soperes d'oli de sèsam i sis gotes d'oli de clau.


Sessió relaxant per als peus

Treu-te les mitges i deixa respirar els peus durant un temps. Estira't al llit i reposa els peus recolzant-los a la paret uns 10 minuts. Després, aigua calenta i sal.


Peus suaus

Barreja mitja tassa de sal gruixuda amb un terç d'oli d'oliva. Escalfa un litre de llet sencera i introdueix-hi els peus durant 10 minuts. A continuació, esbandeix-los i frega'ls amb la mescla. Per acabar, aplica-t'hi crema hidratant i posa't uns mitjons de llana.


Suavitzar les cutícules i les ungles dels peus

Fes-t'hi un massatge amb oli d'ametlles cada dia i comprova'n el resultat.


Per als turmells inflats

Aplica-hi unes compreses d'infusió de julivert i deixa-les uns minuts. El seu efecte millorarà si mentre ho fas, mantens les cames en alt.

També pots barrejar una o dues cullerades soperes de tintura d'àrnica (de venda en farmàcies) amb mig litre d'aigua. Xopa un cotó i aplica'l sobre el turmell com si fos una compresa. Deixa-ho actuar mitja hora, mantenint els peus en alt. També són efectius els banys de peus d'aigua freda, amb glaçons de gel, i sal.


Cames precioses

Si a la nit has de portar un vestit curt i vols que la pell de les teves cames llueixi, hidrata-les i aplica-hi una capa molt prima de vaselina líquida. Quedaran brillants i atractives. 


Cuida els teus genolls

Quan la pell dels genolls està seca i aspra, barreja un rovell d'ou, unes gotes de llimona i dues cullerades d'oli d'oliva i aplica-hi la mescla. Deixa-la actuar 15 minuts i esbandeix-la amb aigua freda.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada