Pàgines

dilluns, 27 de febrer del 2012

El cabell



Escuma d'arrissar casolana
Se t'ha acabat l'escuma d'arrissar el cabell? Doncs bat una clara d'ou a punt de neu, renta't el cap i treu l'excés d'aigua amb una tovallola. Abans d'eixugar-lo, reparteix la clara com si fos escuma de manera que sembli que vols arrugar el cabell amb la mà. A continuació, passa l'assecador sense utilitzar la pinta ni el raspall. Aconseguiràs un aspecte brillant i un arrissat que et durarà tot el dia. A més, desapareixerà amb la propera rentada.

També pots tenir el cabell més arrissat si fas servir el suc d'una llimona. Després de rentar-te'l, però abans d'eixugar-lo, aplica'l amb les teves mans amb molta cura, seguint la forma dels rínxols. Notaràs com adquireixen més cos.


Per als cabells secs

Si tens el cabell sec, aplica-hi una infusió freda de flors de saüc o de malva, o arrel i fulles de consolda, fent un suau massatge, i esbandeix-ho amb aigua freda.

També et pots fer tu mateixa un xampú casolà amb un alvocat (que té unes propietats hidratants excel·lents), una tassa d'aigua, una tassa de sabó líquid neutre, una culleradeta de suc de llimona i dos culleradetes d'oli d'oliva.

Si el teu cabell està sec, crespat i sense lluentor, estén oli de coco diàriament sobre les puntes. És una solució molt útil per pal·liar els efectes nocius de l'assecador o la planxa.

Per reduir la sequedat del cabell, esprem 1 llimona i barreja el suc amb lecitina de soja. Afegeix aigua i pren-t'ho diàriament en dejú.


Per als cabells castanys

Si vols lluir uns reflexos estiuencs de color castany al cabell, barreja sis cullerades de pell de nou verda triturada amb dues cullerades d'arrel de gerani en pols i mitja tassa d'aigua de tarongina ("azahar"). Aplica aquesta pasta al cabell, amb guants, i deixa-ho durant tres hores.

Per reforçar la tonalitat castanya del cabell és recomanable una infusió de te negre i anelles de ceba. Frega bé els cabells amb el líquid després de la darrera esbandida.


Cabell més ros

Vols que el teu cabell sigui més ros sense necessitat d'utilitzar tints que el facin malbé? Doncs és molt senzill: només has de fer bullir una tassa de flors de camamilla (seques) a foc molt lent amb 6 decilitres d'aigua. Quan passi mitja hora, ho coles i ho fas servir en la darrera esbandida.


Contra els cabells blancs

Per evitar que et surtin cabells blancs abans d'hora, esbandeix el cabell amb suc de poma natural. Les pomes àcides són les més indicades.


Per als cabells greixosos

Si tens el cabell greixós, aquest tònic capil·lar és molt efectiu: prepara una infusió de romaní, espígol, llimona o milfulles, i aplica-ho després de la rentada amb un xampú suau. Deixa-ho posat uns minuts i esbandeix-ho amb aigua tèbia.

També t'anirà bé una loció a base de suc de poma i una mica d'aigua mineral. Posa-te-la quan et rentis el cabell, fent un massatge suau amb els dits, i el teu cabell quedarà brillant i sense cap rastre de greix.

Per desengreixar els cabells, pela i liqua 1 llimona, 1 taronja i 1 aranja, afegeix 1 cullerada de germen de blat i pren-t'ho en dejú.


Cures davant les inclemències del temps

Per l'estiu, si vas a la platja, aquest xampú suau és ideal per rentar-te el cabell cada dia i mantenir-lo en bon estat. Després de treure't el salnitre del cabell, renta-te'l amb una barreja d'una cullerada de cua de cavall i una cullerada d'arrel de saponària triturada, i dissol-ho tot en un litre d'aigua bullint. Deixa-ho reposar durant 15 minuts, filtra-ho i renta't el cabell amb una tassa d'aquest producte.

Protegeix el teu cabell del sol, la calor, la contaminació, la humitat excessiva, etc. Evitaràs que la cutícula s'alci i el cabell es torni fràgil i dèbil. Raspalla'l a la nit i fes-l'hi un massatge d'uns dos minuts. Aplica una mascareta nutritiva, com a mínim, una vegada per setmana. Utilitza al dematí un producte de fixació que el mantingui tot el dia.

Si el sol, el clor i l'aigua del mar han castigat el teu cabell, aplica't oli de germen de blat metxa a metxa, insistint en les zones castigades. Tapa't el cabell amb una gorra de dutxa i mantingues-lo així 1 hora.


Perquè creixi més ràpidament

Si vols que el teu cabell creixi més ràpidament i amb una brillantor espectacular, només has de posar una ceba mitjana, a trossos petits, dins del teu xampú (mitja ceba per cada meitat del xampú). Deixa-ho reposar 15 dies i aplica-ho com sempre. Si el cabell fa una mica d'olor a ceba, no et preocupis: quan estigui sec no en farà. Si vols un cabell realment bonic, tingues sempre a punt aquest remei.
Intenta prendre vitamines i aliments que portin zinc, ja que afavoreix molt al nostre cabell, i evita els raspalls metàl·lics.


Per a la caspa

Quan cuinis amb api, no llencis l'aigua de cocció; és un depuratiu molt potent que et servirà per posar-te a la darrera esbandida si tens caspa, fent un suau massatge. Després, l'has de deixar actuar uns 8-10 minuts i esbandir amb molta aigua.

Un altre remei contra la caspa consisteix en barrejar alcohol per curar ferides i 400 g de cebes, deixar-los macerar 10 dies, colar la substància i aplicar-la al cabell. Veuràs com el seu aspecte millora. I recorda: a part de fer servir un xampú anticaspa, has de prendre aliments amb àcid gras com l'oli de bacallà i no mengis xocolata ni fregits.

També pots utilitzar un anticaspa natural: un parell de culleradetes de bicarbonat sòdic amb aigua i fer-lo servir a l'última esbandida.

Una altra opció seria fer una mescla d'alcohol amb unes rametes de romaní. Quan l'alcohol canviï de color, treu les rametes i fes-te massatges al cuir cabellut d'una manera suau després de cada rentada.


Perquè creixi més fort

Fer la darrera esbandida del cabell amb infusió de llorer regenera el cabell, estimula el seu creixement i ajuda a prevenir-ne la caiguda, a més de combatre problemes associats com la caspa o l'excés de greix. La infusió de llorer es prepara afegint un grapat de fulles d'aquesta planta en un litre d'aigua calenta. Filtrar al cap d'un quart d'hora i afegir-ho a l'aigua de l'esbandida.


Per a les puntes obertes

Si tens les puntes del cabell excessivament resseques o obertes, hi ha un remei natural excel·lent per reparar-les: "pinta-les" amb un pinzell impregnat en oli d'oliva. Perquè actuï millor, embolica el cabell amb un casquet de dutxa i dorm amb ell tota la nit. L'endemà al matí, renta't el cabell. Repeteix l'operació dues vegades a la setmana i el teu cabell estarà brillant.


Per treure l'electricitat o la humitat

Si el teu cabell té electricitat, un xampú amb mel podrà eliminar aquest problema.

També pots mullar-te el cabell amb el teu condicionador habitual, embolicar-lo amb una bossa de plàstic i deixar-lo durant 20 minuts.

Si no vols que el cabell s'arrissi o s'aixequi amb la humitat, renta't el cabell més sovint; la suor fa que el cabell estigui així. També has de fer servir un condicionador suau i aplicar una mascareta que protegeixi el teu cabell de la humitat. Evita la laca i la gomina.


Perquè tingui més volum

Si vols que el teu cabell tingui més volum, eixuga'l cap per avall i si ho fas amb difusor, el volum encara augmentarà més.

Perquè el volum duri més temps, utilitza un xampú i un condicionador que n'hi doni més. Amb l'ajuda d'un raspall rodó ample, enrotlla el cabell amb el raspall com si fos un rulo, aplica-hi aire fred amb l'assecador i deixa que es fixi la forma. Per acabar, aplica-hi un producte que aporti al cabell la fixació i els ingredients necessaris per donar-li el màxim volum i mantenir-lo perfecte durant el dia.


Per a un cabell més sa i brillant

Si el teu cabell està apagat, ja no llueix, bat dos ous i afegeix una cullerada d'oli d'oliva, una de glicerina i una culleradeta petita de vinagre de sidra. Aplica-ho al cabell després d'haver-lo rentat i esbandit i deixa-ho actuar uns 20 minuts.

Per al cabell que està fet malbé, has de barrejar mig alvocat, què és ric en vitamina A i E, amb una culleradeta d'oli d'oliva i un rovell d'ou. Bat tots els ingredients fins que n'obtinguis una mescla molt escumosa i després, aplica-la al cabell rentat. Deixa-ho actuar durant 15 minuts i esbandeix-lo amb molta aigua tèbia. La teva cabellera recuperarà la seva brillantor natural.

També pots fer-te un massatge amb un ou cru després de rentar-lo, deixar-lo actuar uns 5 minuts i esbandir-ho amb molta aigua freda.

Una altra manera de tenir el cabell més lluent és utilitzar vinagre blanc a l'última esbandida, posant-lo amb una mica d'aigua. Aquest remei també va molt bé per la caspa.

Una altra opció per donar-li més lluentor i un aspecte més sa, seria fer bullir julivert durant 20 minuts i utilitzar-lo a la darrera esbandida.

També pots fer una mascareta de preparació casolana: batre una pastanaga ratllada, una cullerada de mel i unes gotes d'oli d'oliva i aplicar la mescla al cabell. Deixar-ho uns minuts i rentar-te'l amb el teu xampú habitual, i repetir-ho una vegada a la setmana.

Un altre remei seria rentar-lo com sempre i, amb el cabell encara humit, arruixar-lo amb una mica de cervesa. Després, torna a aplicar una mica de xampú per evitar la mala olor.

Per tenir un cabell radiant, posa en un flascó unes quantes fulles seques d'ortiga i cobreix-les amb vinagre de vi o de poma. Guarla la mescla 15 dies en un lloc fosc i sacseja-la diàriament. Després, cola-ho i passa el vinagre a una ampolla neta; torna a deixar-lo reposar dues setmanes més i un cop acabat el procés, només has d'afegir un rajolí d'aquest vinagre a l'aigua de la darrera esbandida.

Si vols tenir un cabell, a més de sa, lluent, liqua àloe vera i barreja-ho amb el teu xampú habitual. A més d'obtenir una meravellosa cabellera, mantindràs allunyats completament als polls.


Per a un cabell més suau

Si vols que tingui un aspecte i un tacte sedós, aplica-hi una infusió d'ortigues (les venen en els herbolaris). Si ho fas dos cops per setmana, notaràs com el teu cabell té un aspecte molt més suau.

També pots preparar una barreja amb dues aplicacions del teu condionador habitual i una cullerada de mel d'abella. Aplica-ho després de rentar-te el cap, sobre el cabell humit i deixa-ho actuar uns 5 minuts. Després, esbandeix-ho amb aigua tèbia.


Per quan es té pressa i el cabell brut

Si no tens temps de rentar-te el cabell i el tens greixós, frega'l amb un cotó humitejat amb una mica d'oli d'ametlles per la zona de les arrels i després raspalla'l bé.


Més moviment durant més hores

Et resultarà fàcil lluir un cabell amb moviment si tries un tallat adequat a la naturalesa del teu cabell: llargues o curtes, les capes, a més de volum, aporten molt de moviment. Utilitza un condicionador lleuger i evita els productes que deixen el teu cabell rígid i estàtic. Quan acabis d'assecar-lo, dóna-li uns tocs amb el raspall. Utilitza un producte de fixació que ajudi a mantenir el seu moviment natural.


Per als cabells rebels

Si no pots aconseguir que el teu cabell t'obeeixi, et quedi bonic i com tu voldries, renta-te'l com sempre i mentre l'eixugues, pots anar donat-li volum amb un raspall de grans dimensions. Intenta moure'l bé. Un cop tinguis el cabell eixut, posa't uns rulos col·locats estratègicament pel cap. Pots posar-n'hi només al davant i al clatell, o per tot el cabell. Aplica-hi un fixador.


Diferents tipus de condicionadors

La diferència entre un condicionador que s'aplica abans d'esbandir i un altre que s'aplica després i no es treu és que el que s'aplica abans proporciona suavitat, brillantor i evita que s'emboliqui; l'altre, aporta més nutrició als cabells castigats.


Per estimular la circulació del cuir cabellut

Un truc per activar la respiració cel·lular i millorar el reg sanguini en el cuir cabellut, amb tots els beneficis que comporta per a la salut i la bellesa del cabell, és realitzar un senzill exercici totes les nits: amb el cap per avall, raspalla el cabell des del clatell cap al davant durant 5 minuts. Tria un raspall de fusta.


Per eliminar les taques de tint del cabell

Ho pots fer aplicant vaselina, oli d'oliva o oli per nadons abans de tenyir, o les pots eliminar amb tònic facial o un cotó impregnat amb cendra.

També pots utilitzar una mica del tint que t'hagi sobrat i tornar-lo a passar per sobre de les taques. Així es posaran toves i es podran treure més fàcilment.


Tint d'emergència per a cabells foscos

Si tens un compromís d'última hora i no pots anar a la perruqueria a tenyir-te el cabell, aquest truc t'ajudarà encara que només sigui per una nit. Si tens alguns cabells blancs i tens el cabell castany o morè, pots utilitzar la teva màscara de pestanyes marró o negra per cobrir-los. Aplica'n una mica a l'arrel i escampa-ho pel cabell cap a la punta, amb l'ajuda d'un raspall per les celles. Aconseguiràs un efecte natural.


Per als cabells llargs

Utilitza un xampú hidratant o nutritiu i renta-te'l cada 2 o 3 dies si és sec, i diàriament si és greixós. Després de cada rentada, aplica un condicionador adequat i, un cop a la setmana, una mascareta capil·lar. És millor deixar-lo eixugar a l'aire, retirant l'excés d'humitat amb una tovallola i sense refregar. Evita anar-te'n al llit amb el cabell moll. A l'estiu, protegeix-lo amb un producte amb filtre solar. Evita les agressions com el sol, l'assecador, pentinats que estirin els cabells, etc.


El to de cabell segons el color de pell

A les pells pàl·lides els afavoreixen els tons daurats o de mel, perquè els proporcionen calidesa. Les pells d'un to olivaci guanyen brillantor amb els cabells foscos o rogencs. I les morenes, millor que no s'animin amb més de dos tons amunt o avall del seu propi color.


Contra la caiguda del cabell

Posa a bullir unes rametes de julivert fresc amb aigua, deixa-les a foc lent, després cola-les i, un cop fred, utilitza-ho per esbandir el cabell després de rentar-te'l.


Contra els polls

Per combatre'ls, fes servir vinagre, alka-seltzer i mantega. En mig got de vinagre aboca-hi l'alka-seltzer. Arruixa't la mescla pel cabell i cobreix-lo durant 15 minuts. Després, suca'l amb mantega, passa't la pinta i veuràs com tots els polls surten a fora, fins i tot les llémenes. 

També pots escalfar mig litre de vinagre de poma amb mig litre d'aigua. Aplica-ho al cabell (vigilant que no cremi) i deixa-ho actuar durant 2 hores, cobrint-lo amb una gorra de dutxa, i treu-ho amb xampú i aigua.

En un got amb vinagre afegeix-hi el suc d'una o de dues llimones i aplica-ho al cabell. Després, exposa't a la llum natural, si pot ser al sol, embolicant el cap amb un drap. Passa-hi una pinta especial per treure les llémenes per cada floc de cabells.


Nutrició per al teu cabell

Escalfa una mica d'oli d'oliva en un cassó i, quan estigui tebi, escampa'l pel cuir cabellut amb un massatge suau. Deixa'l actuar durant 20 minuts i renta't el cabell.


Xiclet al cabell

Mulla la zona amb llet tèbia, escalfa la planxa a temperatura mitjana i dóna-li una passada ràpida. És la solució més efectiva.


Gorres per a la primavera

Si portes el cabell curt, te l'has de posar cap endavant, perquè la vora quedi just damunt de les celles. Així, potenciaràs la profunditat de la teva mirada. Si tens el cabell llarg, posa-la una mica de cantó fins que quedi "recolzada" sobre una de les orelles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada