Pàgines

dimecres, 22 de febrer del 2012

Planxar la roba



Accidents amb la planxa

Si has tingut algun "accident" amb la planxa, frega amb un drap humit amb aigua oxigenada rebaixada amb aigua, esbandeix-ho bé i deixa que la peça s'assequi al sol.

Si has deixat la planxa més temps del necessari damunt d'una peça i, encara que no estigui cremada, hi ha quedat alguna taca groga, passa-hi per sobre mitja ceba. El seu suc farà que recuperi el color.


Planxar roba de cotó

Per garantir que la roba de cotó quedarà ben planxada, introdueix una hora abans la peça dins d'una bossa de plàstic i posa-la al congelador. Quan la planxis, quedarà com si estigués emmidonada.


Perquè llisqui la planxa

Si vols que la planxa llisqui fàcilment pel damunt de les peces de roba i que les arrugues desapareixin sense cap problema, posa unes gotetes de suavitzant de roba a l'aigua de la planxa. A més de facilitar la feina, perfumarà la roba.


Camises sense arrugues

Quan les treguis de la rentadora, penja-les a la barra de la cortina del bany i deixa córrer l'aigua calenta fins que es formi vapor. L'efecte serà el d'un planxat previ que farà que la peça quedi quasi llisa.


Fer bé la ratlla dels pantalons

Doblega'ls bé i marca la ratlla de l'inrevés amb una pastilla de sabó i després passa-hi la planxa pel dret de la peça seguint la marca pintada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada