Pàgines

dimarts, 28 de febrer del 2012

Les mans i les ungles



Per a les taques de la pell de les mans

Cada cop és més freqüent veure aparèixer a la superfície de la pell de les mans aquelles taques fosques, com llenties, que el temps, amb l'ajuda del sol, imprimeixen sense perdó. No deixis que aquestes taques antiestètiques es multipliquin amb els anys fins a formar capes localitzades i estacionàries. Posa un grapat de sucre extrafí al palmell de la mà i afegeix amb l'altra, el suc d'una llimona, fins que el sucre quedi xopat. Frega't les mans i la part inferior de les ungles amb aquesta barreja lleugerament abrasiva, durant uns minuts. Esbandeix amb molta aigua tèbia. Aquest preparat és molt eficaç contra les taques més persistents i deixa les mans clares i suaus com la seda.


Mans suaus i protegides

Aixafa una patata cuita amb dues cullerades de llet i dues de mel. Barreja-ho bé fins que formis una pasta que aplicaràs sobre les mans amb un lleuger massatge.

També pots barrejar una mica de mel, sucre i el suc de mitja llimona i fregar-ho per les mans fins que el sucre es dissolgui. Després, esbandeix-ho bé amb aigua tèbia i veuràs quins bons resultats n'obtens. Es pot aplicar 2 o 3 cops per setmana i tindràs unes mans de porcellana.

Si vols recuperar la seva suavitat, només has de fer bullir tres cullerades de flocs de civada amb una cullerada de llevat de cervesa. Fes-te un massatge amb la mescla per la nit i veuràs quins resultats.

Una altra manera d'aconseguir-ho seria sucar-les amb la polpa d'un alvocat i cobrir-les amb uns guants de plàstic durant 10 minuts.

També pots fer una crema de mans preparada amb pólvores de talc i oli d'oliva i aplicar-la tantes vegades com vulguis. Tindràs unes mans suaus i hidratades.

Si notes la pell de les mans tibant, posa-t'hi unes gotes d'oli d'oliva, frega-les i espera que la teva pell ho absorbeixi. Després, renta-te-les amb un sabó suau.

Si vols regenerar la pell de les mans, barreja en un bol una cullerada d'ordi amb una altra d'oli d'oliva. Posa la mescla amb aigua tèbia, dóna-li voltes i deixa les mans submergides 10 minuts. Després, eixuga-les bé i aplica-hi una crema regeneradora.

Per tenir unes mans suaus, submergeix-les durant 5 minuts en una cocció de 10 fulles de llorer amb 1/2 l d'aigua.


Per a les ungles toves i fràgils

Submergeix els dits en oli d'oliva tebi cada nit. Per millorar l'efecte, després d'aquest bany, pots dormir amb guants de cotó. Un altre reforçador eficaç és el iode, que també el pots aplicar directament.

Per endurir-les, posa 70 ml d'aigua de roses amb 1 g d'àcid làctic i 5 g d'alum. Barreja-ho fins que s'aclareixi i ja te'l podràs aplicar.

Un altre remei seria coure una mica de vinagre amb arrels d'altea. Aplica la pasta resultant damunt de les ungles i la seva qualitat millorarà sensiblement.

Si vols que estiguin ben fortes, renta-les amb aigua i tira-hi cera líquida d'una espelma pel damunt. Deixa que s'assequi i repeteix-ho cada dia. Al cap de poc temps es posaran dures. Vigila, però, i no et cremis!

Si tens les ungles fràgils, pots tallar una dent d'all a rodanxes i fregar-la damunt de la ungla neta d'esmalt. Si ho fas tots els dies, aviat començaràs a notar els resultats.

També pots submergir les ungles en una infusió de cua de cavall, planta que reforça les ungles fràgils gràcies al seu contingut en silici. Si estan molt toves o creixen lentament, t'aconsello beure una infusió de cua de cavall pel matí i una altra per la nit durant dues setmanes.


Per a la cutícula

Si vols suavitzar-la, bat dues cullerades de suc fresc de pinya amb un rovell d'ou i mitja cullerada petita de vinagre de sidra. Aplica-ho amb un massatge.


Per netejar les ungles

A la primavera i a l'estiu, el jardí exigeix una cura i un manteniment que embruten les ungles. Una solució és rascar una pastilla de sabó i deixar-hi trossos sota les ungles. La terra que hi hagi saltarà després amb facilitat.


Per a les ungles grogues

Per evitar que les ungles es tornin grogues, aplica una capa de base protectora abans de l'esmalt.

Si comencen a adoptar un to groguenc, per blanquejar-les, remulla-les en un cassó d'aigua amb unes gotetes d'aigua oxigenada aproximadament durant uns 10 o 15 minuts.


Un original esmalt d'ungles

Si vols lluir un esmalt bonic i original, aplica ombra d'ulls en pols a una laca transparent. Així podràs portar els colors que vulguis sense necessitat de tenir molta varietat d'esmalts. Podràs lluir les ungles a joc amb la teva roba i els teus complements.


Obrir el tap de l'esmalt d'ungles

Per evitar que s'enganxi i resulti difícil obrir-lo, posa una mica de vaselina a la rosca del tap.


Aigualir l'esmalt d'ungles

Si t'has deixat l'esmalt d'ungles obert o s'ha posat molt espès, afegeix una mica d'alcohol de cremar. Veuràs com es pot tornar a utilitzar sense cap problema.


Ungles perfectes en poc temps

Si vas amb presses i encara t'has de pintar les ungles, aplica una sola capa d'esmalt. Un cop pintades, posa les mans en aigua freda o aplica-hi aire amb l'assecador a baixa temperatura.


Manicura més duradora

Després de treure la pintura de les ungles amb l'acetona, renta't les mans per eliminar qualsevol residu que impedeixi l'adherència de l'esmalt. Quan t'apliquis l'esmalt, deixa caure una gota al centre i escampa'l a cada costat, sense excedents ni grumolls. Aplica primer una capa de base, després dues capes d'esmalt i, finalment, una capa de brillantor per a protegir-lo. Per a mantenir les ungles pintades més temps i en perfecte estat, aplica una capa addicional de lluentor protectora cada dos dies.


Si s'espatlla una ungla

T'estàs fent la manicura i, al pintar-te les ungles, n'hi ha una que se t'ha espatllat una mica? Doncs, mulla immediatament un dit de la mà contrària amb aigua i passa'l pel damunt de la zona espatllada; si no has fet un desastre, l'aigua ho solucionarà.


Adolescents: observa si tenen taques blanques a les ungles

Les taques blanques a les ungles són un signe clar de manca de zinc, un dèficit bastant comú entre els adolescents més joves. Aquest mineral, que el nostre organisme utilitza en més de 200 funcions (creixement, defenses, etc.) resulta important per al desenvolupament dels òrgans i les hormones sexuals dels adolescents. Si el teu fill es troba en aquesta etapa, assegura't que inclou en la seva dieta carn vermella, pollastre, peix, marisc, aliments integrals, formatge curat, llegums (mongetes, de manera particular), pipes de carbassa o de gira-sol i fruits secs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada