Pàgines

dimecres, 22 de febrer del 2012

Peces que destenyeixen



Si tens dubtes a l'hora de posar certes peces de roba a rentar, per por que destenyeixin, no t'arrisquis i 
comprova-ho. Agafa un tros de cotó humitejat i deixa'l uns minuts damunt de la tela. Fes la prova en una zona no visible, com la vora; si el cotó es posa del mateix color que la tela, porta la peça a la tintoreria.

Si els texans nous destenyeixen, posa un grapat de sal al tambor de la rentadora i renta'ls com sempre. Se suposa que quan els tornis a rentar, ja no perdran el seu color.

Si una peça t'ha destenyit la bugada, tracta la roba blanca de cotó amb lleixiu. Si és de color, hi ha un remei molt eficaç: en un recipient posa-hi bastanta aigua i unes 20 o 25 fulles de llorer. Posa-ho a bullir durant un quart d'hora, més o menys. Deixa-ho refredar, cola les fulles i posa-hi en aquesta aigua la peça destenyida en remull. Mitja hora després, ho esbandeixes amb molta aigua i llest.

Si el que vols és recuperar el color d'una peça negra, afegeix a l'aigua de la darrera esbandida una mica de cervesa. N'hi haurà prou amb un rajolí perquè el color torni a ser el del primer dia.

Si rentes roba de diversos colors, posa un mocador blanc que sigui vell al tambor de la rentadora. Si alguna peça destenyeix, el mocador n'absorbirà el color.

No has d'excedir mai la temperatura indicada a l'etiqueta de la peça, sinó perdrà la seva lluentor abans d'hora.

Quan treguis la roba de la rentadora, per evitar que perdi el color quan s'eixugui, estén-la en un lloc on no li toqui el sol directament.

Si vols que una brusa de seda mantingui el seu color, recuperi la seva brillantor o sigui més fàcil de planxar, afegeix tres culleradetes de vinagre a l'aigua de l'esbandida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada