Pàgines

dijous, 23 de febrer del 2012

Joies


Nusos a les cadenes


Quan es fan nusos a les cadenes, la millor manera de desfer-los és posar un drap damunt la taula, amb la  cadena a sobre, tirar-hi pólvores de talc i, al cap d'uns minuts, amb dues agulles de cap, intentar desfer els nusos. També pots posar-les damunt d'una superfície de plàstic, tirar-hi a sobre un parell de gotes d'oli i es desfaran amb facilitat. 


Per al vidre del rellotge

Si el vidre del rellotge de polsera s'entela, prova a posar-lo en una tassa i cobrir-lo amb arròs. Deixa-ho durant 4 o 5 dies.


Netejar turqueses

Si tens algun collaret o polsera de turqueses i aquestes han anat perdent la seva brillantor i el bon aspecte, prova a netejar-les amb bicarbonat sòdic. Treu les restes amb un drap suau humitejat i, per acabar, eixuga-ho amb un altre drap sec. Atenció: tingues cura de no rentar mai la turquesa amb aigua i sabó, i tampoc amb alcohol.


Netejar l'or

Per netejar els anells i les cadenes d'or i fer que brillin com a noves, no hi ha res millor que deixar-les durant uns minuts en un preparat fet amb una mica del suc d'una ceba i aigua. Després, neteja-les amb aigua i sabó.


Netejar les perles

Si vols tenir unes perles radiants, posa-les dins d'una bosseta amb una mica de sal, submergeix-les en un recipient amb aigua tèbia i deixa-les durant una estona fins que la sal es dissolgui totalment. Després, només hauràs d'esperar que les perles s'eixuguin a l'aire.


Netejar la plata

L'aigua de cocció dels espinacs o de les patates és molt eficaç per netejar la plata. Només hauràs d'humitejar-hi un drap i fregar les joies amb suavitat.

Una altra manera de netejar les joies de plata és omplir un cassó amb aigua, tirar-hi sal gruixuda, posar-hi un tros de paper d'alumini i els objectes de plata. Deixa-ho una estona i després treu-los. Sortiran ben nets.

Si no vols que les teves joies de plata perdin la seva brillantor ni es posin negres, posa dins del teu joier un trosset de càmfora.

Agafa un raspall de dents suau i frega les peces de plata amb bicarbonat o amb pasta de dents. Esbandeix-ho i eixuga-ho bé amb un drap.

Frega la superfície amb cendra freda de la xemeneia.


Com ordenar les arracades
  • Amb branques: omple uns testos amb escuma de floristeria i punxa-hi unes branquetes seques pintades. Decora la base amb pedres de riu.
  • Glaçonera: pots guardar les arracades en una glaçonera de color o, si vols, pots pintar-la al teu gust i donar-li el teu toc personal.
  • Botons: per no tenir les arracades desaparellades, pots unir-les per parelles amb un botó.

Refresc de cola per a les joies

El refresc de cola serveix per a quasi tot. Prepara un recipient i omple'l amb refresc de cola, submergeix-hi les joies, deixa-ho durant uns 15 minuts, esbandeix-ho amb molta aigua i deixa que s'eixuguin. Quedaran perfectes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada