Pàgines

divendres, 9 de març del 2012

Cuida el teu cos


Relaxa el teu cos

Per relaxar-te després d'un dia de tensió, el millor que pots fer és submergir-te a la banyera amb una música suau i espelmes aromàtiques. Perquè tot sigui perfecte, prepara una infusió de melissa i sàlvia i aboca-la a l'aigua. Si a més, vols suavitzar la teva pell, afegeix un litre de llet sencera i un altre de suc d'albercoc. A més de relaxar-te, estaràs cuidant la teva pell.

Després de la dutxa, abans d'anar a dormir i durant el dia, aplica't les teves cremes de tractament amb massatges suaus. Siguis constant en les aplicacions i, a més de relaxar-te, aconseguiràs els teus objectius.

Consells per a meditar

El ioga meditatiu és una activitat molt satisfactòria i senzilla, perfecta per desestressar-se. Pren nota d'unes pautes molt senzilles per iniciar-te en la meditació: aprofita la tranquil·litat dels matins o dels capvespres; adopta una postura còmoda en la qual el cos estigui relaxat; no t'obsessionis amb deixar la ment en blanc, el millor és respirar i concentrar-se en el recorregut de l'aire mentre la ment es relaxa; selecciona un punt per concentrar-te, com l'entrecella o el cor, i repeteix el mantra OM per millorar la concentració.

Exfoliant casolà

Per netejar la pell, sanejar-la i deixar-la suau, pots elaborar tu mateixa un gel exfoliant natural. Barreja un grapat de sal gruixuda amb un altre de sal fina i una mica de crema hidratant corporal. Aplica la mescla per tot el cos, fregant suaument i, posteriorment, dutxa't. La teva pell quedarà com a nova.

També pots afegir una cullerada sopera de sucre a la teva loció corporal i aplicar-la amb un massatge circular per tot el cos.

Una altra opció seria barrejar un bon grapat de sal marina amb 4 o 5 cullerades d'oli d'ametlles. Emporta-t'ho a la dutxa i escampa-ho, després d'haver-te esbandit el gel, amb moviments circulars per tot el cos. A continuació, esbandeix un altre cop.

També pots barrejar un grapat de sal gruixuda amb dos d'oli d'oliva o de sèsam. Eliminaràs les cèl·lules mortes i la teva pell absorbirà perfectament la crema hidratant que t'apliquis posteriorment.

Prepara un got de llet, 1/4 d'oli d'oliva verge i un grapat de sal gruixuda. Barreja la llet i l'oli en un bol i, mentre s'omple la banyera, tira-l'hi el grapat de sal. Posa-hi després la barreja i submergeix-te 20 minuts a 37ºC. A més de relaxar-te, la teva pell quedarà com a nova.

Si la teva pell és sensible, utilitza sal fina i barreja-la amb llet en pols, fins a formar unes pólvores suaus.

Sal de bany casolana

Barreja sal gruixuda amb la ratlladura de la pell d'una llimona i herbes aromàtiques. Guarda aquesta mescla durant un mes. Després, fes-la servir pels teus banys.

Sal de bany per a pells mixtes

Barreja 300 g de sal de cuina en un recipient, 200 g de sal gruixuda i 10 ml d'essència de calèndula. Utilitza'n 3 o 4 cullerades en cada bany.

Cos brillant

Per donar-li llum al teu cos, frega't amb energia oli de camamilla per les cuixes i les cames, i notaràs com, a més a més, millora la teva cel·lulitis.

Oli de massatge corporal

Posa 50 mg d'oli de soja en un bol, barreja'l amb 30 mg d'oli d'ametlles, 10 mg d'oli d'alvocat i 5 gotes d'essència de llimona. Remou bé i guarda la resta per una altra ocasió.

També pots preparar una barreja de fulles de menta i oli d'ametlles. Escalfa-la al bany maria durant una hora i deixa-ho macerar un dia sencer. Cola la menta i ja ho podràs utilitzar. Escampa-ho sobre la pell del teu cos després de la dutxa.

Dutxes estimulants

Si et dutxes amb aigua freda, estimularàs la circulació i evitaràs congestions. Refrescar el cos atenua la tensió arterial i ens relaxa.

Ruixa amb freqüència el teu cos, frega l'aigua de la pell amb les mans en lloc d'eixugar-te, i triga uns minuts a vestir-te.

Recupera l'aspecte òptim del teu cos

Barreja sèmola amb iogurt fresc, i frega enèrgicament tot el cos amb la pasta resultant. Insisteix en zones com els talons i els colzes. Acaba amb una dutxa d'aigua tèbia.

Per després de fer esport

Prepara't una infusió de camamilla molt concentrada, barrejada amb algunes gotes d'oli de pi i d'oli de roses. Afegeix-la a l'aigua del bany.

Els fangs marins

Són argilosos i mantenen la temperatura del cos. Si et fas massatges amb determinats tipus de fang, especialment atlàntics, aconseguiràs efectes beneficiosos per la teva pell.

Per endurir la carn

Col·loca en un envàs de vidre fulles de roses vermelles fins a la meitat, després omple el recipient amb vinagre de poma; deixa-ho macerar 15 dies. Quan ho facis servir, afegeix un raig d'aquest preparat a l'aigua de la banyera i posa-t'hi a dins durant 20 o 30 minuts.

Nodreix el cos amb vi

Si vols protegir la pell de les agressions ambientals, prova la vinoteràpia. Tant la pell com les llavors del raïm eliminen les cèl·lules mortes de la pell, al mateix temps que la polpa la nodreix i la humecta. La primera fase del tractament és una exfoliacio corporal amb raïm i la segona, un bany en una tina.

La frescor dels vegetals es percep a la pell

Els vegetals amb un color verd intens, els que posseeixen més quantitat de clorofil·la, mantenen a ratlla les bactèries que causen la mala olor corporal, inclòs el mal alè. Són les algues, el julivert, els espinacs, les bledes, el bròquil, l'enciam, els créixens i els canonges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada