Pàgines

dijous, 8 de març del 2012

Per les pells grasses

Els passos principals que s'han de seguir per mantenir una pell grassa o mixta en bon estat són: netejar la cara amb un gel facial, sobre la pell humida, totes les nits per eliminar tot allò que impedeixi la respiració de la nostra pell; retirar-ho amb aigua a temperatura ambient; aplicar una mascareta, un tònic per fer desaparèixer la resta de la brutícia i hidratar-la. Tindràs un aspecte radiant.
Encara que tinguis la pell mixta, a partir dels 40, és millor netejar-la amb una llet netejadora i no amb un gel facial, ja que aquest et pot ressecar la pell. Et recomano també que deixis de fer servir la manyopla, pot ser molt agressiva per la teva pell.
A part d'això, tot seguit tens una sèrie de trucs i consells per a mantenir-la bonica i cuidada.

Pell sense brillantors

Barreja 10 gotetes de suc de llimona acabat d'esprémer amb mig gotet d'aigua. Impregna un cotó amb la barreja i aplica-ho a la cara sense esbandir-ho. Aviat lluiràs una pell mat i lliure de brillantors antiestètiques.

Posa a bullir fins que estiguin ben toves, 100 g de maduixes cobertes d'aigua. Tritura-les amb una forquilla i un cop fredes, aplica-les com una mascareta 30 minuts. Renta't la cara amb sabó de glicerina i aigua.

També pots tallar a rodanxes un cogombre i friccionar-lo per tot el cutis, fent cercles. Deixa que el líquid que cau actuï durant 10 o 15 minuts.

Si et brilla la zona coneguda com "la zona T", soluciona-ho rentant-te la cara tots els dies amb una infusió de flors d'espígol (o lavanda) a temperatura tèbia. Regularà l'excés de greix i la pell semblarà més mat.

Eliminar les impureses  

Per combatre l'excés de greix de la pell, utilitza infusions de te negre. T'aniran molt bé pel seu poder astringent. Un cop preparada la infusió, deixa-la refredar a la nevera i aplica-la amb l'ajuda d'unes gases o d'uns cotonets. Utilitza el te negre perquè, a més d'eliminar el greix, deixa un color daurat molt atractiu. Pots repetir-ho dues vegades a la setmana.

També pots fer un puré amb polpa de meló i aplicar-lo a la cara. Gràcies al seu contingut en vitamina B3, proporcionarà un bronzejat més bonic i segur.

Exfoliants per la pell grassa

Posa en un plat 2 cullerades soperes de mel i uns 50 g d'ametlles crues una mica mòltes (sense que arribin a ser en pols). Afegeix-l'hi la mel i barreja-ho tot. Després, t'ho has d'aplicar a la cara amb massatges circulars. Al cap de 10 minuts, esbandeix-ho amb aigua i sabó de sofre. Utilitza aquest exfoliant un cop a la setmana o cada 15 dies, depenent del greix que tinguis a la pell.

També pots barrejar una cullerada de mel, dos ametlles picades i unes gotes de suc de taronja o llimona. Frega la cara suaument amb aquest preparat durant un minut i esbandeix-ho amb aigua tèbia. La teva pell semblarà la d'un nadó.

Una altra manera de fer-ho seria coure uns quants cigrons triturar-los i afegir-hi unes gotetes d'aigua de roses. Quan tinguis la mascareta preparada, escampa-la per la cara i deixa que s'assequi completament. Esbandeix-ho amb aigua tèbia i aconseguiràs un cutis impecable.

També pots barrejar un grapat petit de sucre amb una mica d'oli d'oliva i fregar-t'ho per la cara amb moviments circulars. Eliminaràs totes les cèl·lules mortes, lluint un cutis radiant i hidratat. Fes-ho cada dia.

Per les pells castigades pel fum

Escalfa una mica de camamilla en un litre i mig d'aigua. Quan comenci a bullir, retira-la i pren bafs d'aquesta aigua. Deixa que el vapor inundi la teva pell uns dos minuts i descansa un; després, un altre parell de minuts i torna a descansar. Tingues a punt una mica d'aigua del temps i quan acabis, renta't la cara amb ella. Finalment, eixuga-la suaument. Aquest remei t'ajudarà a eliminar les toxines retingudes a la pell.

Mascareta de Maria Antonieta per a pells grasses

Fes bullir a foc lent 1/4 l de llet amb 6 ml de suc de llimona i 12 ml de conyac. Un cop fred, posa-t'ho fins que la mascareta s'assequi. Esbandeix-ho amb aigua tèbia i després amb aigua freda.

Loció netejadora

Barreja 50 ml d'hamamelis, 10 ml de glicerina vegetal, 40 ml d'infusió de camamilla i un polsim de bòrax; dissol-ho en la infusió de camamilla i afegeix a la resta. Conserva-ho fred.

Crema casolana per tonificar

Ingredients: 10 ml d'oli d'ametlles dolces, 20 g de lanolina, 20 ml d'aigua de roses.
Preparació: temperar al bany maria l'oli d'ametlles dolces, la lanolina i l'aigua de roses i homogeneïtzar la mescla. Deixar-ho refredar i guardar-ho en un flascó fosc.
Després de deixar-la refredar, es pot aplicar directament a la cara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada