Pàgines

dimecres, 7 de març del 2012

Per a les pells seques


Si la teva pell està sempre seca, tirant i incòmoda, fins i tot encara que la hidratis dues vegades al dia, et preguntaràs per què. La resposta és que cada dia la nostra pell es veu sotmesa a condicions ambientals, calefacció, aire condicionat, vent, sol, pol·lució, estrès, etc., que esgoten les reserves d'aigua i de minerals. Has d'utilitzar cremes hidratants per pells molt seques, però si no en tens o prefereixes els remeis casolans, a continuació tens uns quants consells que et poden ser molt útils. 


Mascareta per a la pell seca

És freqüent que a l'hivern, per la manca d'hidratació i pels canvis de temperatura, algunes persones notin la pell excessivament seca. Per evitar-ho, barreja el suc d'algunes pastanagues amb nata i una cullerada de mel. Aplica aquesta mascareta sobre el teu rostre i deixa-la actuar durant 25 minuts. Després, retira-la amb aigua tèbia i notaràs la teva cara més suau.


Sequedat extrema

Amb l'edat, la pell es resseca. Aquesta sequedat es fa més evident en zones com les cames, les mans, etc., i pot arribar a semblar una dermatitis atòpica. Un dels millors ingredients hidratants és la vaselina líquida, valorada per la seva capacitat per retenir aigua. Dutxa't sempre amb aigua tèbia, per a no sotmetre la pell a canvis de temperatura i, després, aplica't aquesta substància.


Nodrir la pell

Per les seves propietats nutritives, l'oli d'oliva està indicat en problemes d'extrema sequedat cutània, tant en el cos com en la cara. S'ha d'aplicar com la crema habitual.


Pell hidratada

Si notes la teva pell tirant i deshidratada, pica la polpa d'un alvocat i aplica-la pel rostre 5 minuts. Després, esbandeix-ho amb molt aigua i veuràs com la teva pell queda perfectament hidratada.

Les cireres també van molt bé per hidratar, suavitzar i allisar la pell.

Si tens la pell seca, atòpica o amb èczemes, fes servir el sabó de civada per la seva capacitat hidratant.

Fes una barreja de pastanaga ratllada i dues o tres culleradetes d'oli d'ametlles. Deixa-ho actuar uns 20 minuts sobre la cara i el coll i esbandeix-ho amb aigua tèbia.

Una altra opció seria posar quatre cullerades d'ametlles mòltes en 125 ml de llet, deixar-ho vuit hores, removent-ho de tant en tant, colar-ho i guardar-ho a la nevera.

També pots batre la polpa de dos cogombres pelats i un iogurt natural. Barreja-ho bé i cobreix el rostre amb la mescla durant 10 minuts. Esbandeix-ho amb aigua tèbia i aplica't crema hidratant. Es pot utilitzar aquesta mascareta per tot el cos.


Contra la deshidratació i la descamació de la pell seca

Posa en un bol un iogurt natural sense sucre i remou-lo bé. Procura que no estigui fred. Després, aplica-te'l sobre la cara amb gases al damunt i deixa-ho una hora. Neteja-ho amb aigua tèbia. Pots fer-ho tres cops per setmana.

Un altre remei seria fer bullir una cullerada sopera de sàlvia per cada got i mig d'aigua, que reposi i quan estigui freda, posa't damunt del teu rostre gases xopades en aquesta infusió durant 15 minuts. Pots fer aquesta rentada una vegada cada 2 o 3 dies.

Abans de posar-te la crema hidratant, passa't un glaçó de gel pel nas, front i barbeta, i pels ulls si estan inflamats. També ho pots utilitzar per l'escot i el pit.


Netejador per a la pell seca

Les pells seques i normals poden utilitzar una llet netejadora. Un cop aplicada per tota la cara, es retira amb un disc de cotó sec i, finalment, s'aplica el tònic, millor sense alcohol.

Fes una infusió de camamilla i barreja'n 150 ml  amb 150 g de iogurt búlgar. Deixa-ho refredar a la nevera.


Tònic refrescant per a la pell seca

Barreja mitja culleradeta de vinagre de sidra amb quatre cullerades d'aigua. Escampa-ho per la cara, deixa-ho uns minuts i esbandeix-ho amb aigua freda.

Si se t'ha acabat el tònic, pots preparar-ne un amb una infusió de 50 g de camamilla i mig litre d'aigua i fer-ho bullir durant 10 minuts. Cola-la i aplica-la polvoritzant sobre el teu rostre; les seves propietats relaxants permetran que llueixis un cutis perfecte.


Banys per recuperar la humitat perduda

Banyar-se en una emulsió d'oli i aigua ajuda a recuperar la humitat perduda a la pell, i la fa més flexible i lleugera. Els seus efectes duren un dia.


1 comentari: