Pàgines

dilluns, 5 de març del 2012

L'acne i els punts negres



Mascareta d'argila per netejar els porus

Fon 3 g de cera d'abelles juntament amb 25 g de lanolina. Afegeix 60 ml d'aigua de roses i barreja-ho bé. Si la vols aromatitzar, afegeix-l'hi gotes d'esència. Mescla-ho tot amb 100 g de terra de batan, la qual absorbirà la brutícia, i aplica-ho com qualsevol mascareta.

Contra els punts negres

Si vols netejar la pell de punts negres, no hi ha res millor que elaborar una mascareta amb iogurt natural, un rajolí de llimona i unes gotetes de vinagre natural. Deixa-ho actuar mitja hora i renta-ho amb aigua tèbia. En pocs dies els punts negres desapareixeran.

Un altre truc seria rentar-te la cara per la nit amb una mescla de mig litre d'aigua tèbia amb una cullerada gran de mel. Et netejarà la pell a fons i evitarà que s'infectin els porus.

Una altra opció seria triturar mig cogombre amb una cullerada de julivert. Barreja-ho bé i fes una pasta amb una tasseta de mató desnatat. Escampa-ho per tota la cara, excepte per la vora dels ulls, i deixa que treballi a la teva pell durant uns 20 minuts.

Barreja una cullerada de llet amb una de puré de préssec i pica l'os perquè la crema sigui granulada. Fes-te un massatge durant 5 minuts i esbandeix-ho bé amb aigua tèbia.

Renta, pela i tritura una o dues pastanagues a la batedora o amb una forquilla. Posa aquesta pasta sobre el teu rostre i deixa-la durant uns 20 minuts. Pots realitzar aquesta operació en dies alterns. El temps que has d'estar fent això depèn de la teva pell; si veus que queda suau i desapareix el greix, deixa de fer-ho en dies alterns i comença a aplicar-te-la una o dues vegades a la setmana.

Les pólvores de talc i la colònia pels granets

Si tens una pell amb tendència a què li surtin granets, et proposo un truc bastant eficaç. En un recipient barreja pólvores de talc i colònia per nadons fins que quedi homogènia. Un cop feta la mescla, neteja't bé la cara per eliminar les restes de maquillatge i aplica't la mascareta, deixant-la actuar durant 20 minuts. Després, esbandeix-la amb aigua.

Combatre l'acne

Cou una pera o una poma i fes-la puré. Un cop s'hagi refredat, aplica-la sobre el teu rostre i deixa-la actuar uns 15 o 20 minuts. Renta't la cara i hidrata-la amb crema hidratant i estaràs perfecta.

Si tens molt acne, controla els teus granets prenent una infusió de dent de lleó al dia. La teva pell millorarà.

Tingues en compte que les fruites i verdures riques en betacarotè, com el pebrot, la pastanaga o el bròquil, són molt útils per combatre l'acne.

Aplica sobre els granets un pessic de bicarbonat i unes gotetes de llimona. A més, per facilitar la cicatrització i la regeneració de la pell, posa dues o tres gotes d'oli de rosa mosqueta sobre la zona afectada cada nit abans d'anar-te'n al llit. Notaràs la diferència.

També pots batre la polpa d'un tomàquet i d'una llimona i aplicar la mescla per tota la cara, després d'haver-te desmaquillat bé. Deixa-la actuar mitja hora i esbandeix-ho amb aigua tèbia.

Una altra opció seria barrejar el suc d'un cogombre amb les cullerades soperes d'argila que necessitis fins que es formi una massa homogènia. Posa-ho sobre el teu rostre durant 30 minuts i treu-la amb aigua i sabó de sofre. Pots fer-la servir dues vegades a la setmana.

Si tens molt acne, renta un tomàquet (ha de ser fresc i madur), passa'l per la liquadora i fes-te un massatge lleuger amb el seu suc, deixant les restes per la teva cara durant 20 minuts fins que s'assequi. Renta-ho amb aigua. Fes-ho en nits alternes. Aquest remei no s'ha de fer amb sucs preparats. És molt important que pel matí comencis el dia rentant-te la cara amb sabó de sofre i aigua.

També pots barrejar una cullerada sopera de mel, una de farina de sègol i el suc de mitja llimona acabada d'esprémer i, un cop estigui damunt del rostre, deixa-ho actuar durant 25 minuts. Treu-ho amb aigua i sabó de glicerina. Pots fer aquest remei dues o tres vegades per setmana.

Pel greix de la cara va molt bé l'argila blanca. Aplica-la directament sobre el rostre amb les mans, fent un massatge, i deixa-la actuar durant 15 o 20 minuts. Notaràs que en cau un polsim; per no embrutar-te, posa't una tovallola.

Si vols acabar amb el greix del nas, a la nit, quan estiguis relaxada a casa, posa-t'hi un tros de llimona durant 10 minuts. Treu-te la llimona però no et rentis la cara, deixa que actuï fins al dia següent.

Per dissimular un granet, posa-hi una mica de corrector per les ulleres i després el maquillatge.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada