Pàgines

divendres, 23 de març del 2012

Els bolets



Netejar els bolets

-Els bolets no s'han de rentar perquè absorbeixen l'aigua com una esponja i perden el seu aroma i la textura que els dóna interés des del punt de vista gastronòmic.
-Si un exemplar està molt brut, hi ha dues opcions: llençar-lo o passar-lo sota l'aixeta i eixugar-lo immediatament, malgrat que amb aquesta operació haurà perdut gran part de les seves propietats i aromes.
-Talla el peu terrós i raspalla amb molta cura el barret i la tija. Neteja'ls amb un drap humit fins que n'eliminis les restes de terra, herbes, etc.
-No pelis el barret, excepte si és viciós o es tracta d'amanitas o cortinarias.
-Rebutja les làmines, tubs i pues dels exemplars vells, no dels joves.
-Aprofita els peus si són coriacis.

Xampinyons més gustosos

Submergeix-los un moment en agua bullint abans de fregir-los i seran més saborosos.

Netejar bé els xampinyons

Talla'ls la base i renta'ls d'un en un sota l'aixeta de l'aigua freda i eixuga'ls de seguida. No els deixis en remull perquè s'oxiden i, quan els cuinis, s'enfosquiran. Si els vols utilitzar en una amanida, un cop eixuts, arruixa'ls amb una mica de suc de llimona.

Per evitar que es posin negres, no els toquis amb instruments metàl·lics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada