Pàgines

divendres, 23 de març del 2012

Verdures i amanides



Verdures sense oxidar

De vegades, les verdures s'oxiden durant la cocció i agafen un color negre. Perquè conservin tota la seva frescor i el seu color, afegeix a l'aigua bullint una petita cullerada de farina o de bicarbonat.

També pots coure-la destapada amb una mica de vinagre o sucre. Escorre-la quan deixi de bullir i refresca-la amb aigua freda.

El millor moment per introduir les verdures

El moment adequat per posar les verdures a l'aigua de cocció és quan ja estigui bullint.

Un toc d'all a les verdures

Pela una dent d'all, punxa-la amb una forquilla i frega el fons de la paella. Després, salteja les verdures com sempre i tindran un lleuger gust a all.

Aprofita l'aigua de cocció de les verdures

No llencis l'aigua de fer bullir les verdures, amb aquest brou i alguna coseta més pots aconseguir una sopa molt gustosa.

Aprofita les restes de verdures

Si t'ha sobrat minestra, mongetes verdes, pastanagues, etc., es poden convertir en un pastís. Trosseja les verdures, barreja-les amb ous batuts i nata, posa-les en un motlle i cou-lo al bany maria fins que cualli.

Adéu a les males olors

Hi ha verdures que, quan es cuinen, deixen una olor molt desagradable. Per dissimular-la, pots afegir una rameta d'api a l'aigua.

Verdures ben tallades

Per evitar que quedin restes de verdures al ganivet al tallar-les, impregna'l amb oli d'oliva amb l'ajuda d'un tovalló o paper de cuina. El tall serà perfecte.

Recuperar les verdures

Si s'han posat lletges per no fer-les servir al seu moment, retalla les parts malmeses, arruixa les verdures amb aigua freda i embolica-les amb un tovalló o paper de cuina i posa-les a la nevera durant una hora.

Graellada de verdures

Les verdures més apropiades per fer una graellada són el carbassó, els espàrrecs blancs i verds, la carabassa, el tomàquet i els bolets. Pel que fa a les verdures que són més dures a l'hora de cuinar, les farem bullir 5 minuts amb aigua salada per passar-les posteriorment a la graella.

Conservar les verdures

Per conservar les verdures durant tot l'any, les podem congelar, però en el cas de mongetes verdes, pèsols, pebrots, etc., és important fer-les bullir una mica per aconseguir que s'hidratin i, després de la seva descongelació, tindran una millor textura i presència.

Netejar les amanides

-S'han de rentar les fulles senceres, separant-les i arruixant-les sota l'aixeta. No les deixis massa estona amb aigua perquè perden les seves vitamines.
-Com a precaució en èpoques de molta calor, es pot afegir una cullerada de lleixiu per cada 5 litres d'aigua (has de mirar que a l'etiqueta del lleixiu hi posi que és apta per a la desinfecció de l'aigua de beguda).
-No s'han de netejar les verdures picades perquè a través dels seus talls poden perdre nutrients.

L'ordre per amanir

L'ordre per amanir una amanida i que mantingui els seus sabors és: primer la sal, després el vinagre i finalment, l'oli.

Rectificar el vinagre de l'amanida

Si has posat massa vinagre a l'hora d'amanir, afegeix una molla de pa gruixuda; absorbirà la salsa i podràs tornar a amanir-la al teu gust.

També ho pots arreglar afegint un pebrot vermell a trossets.

Un toc especial a l'amanida

Prova a donar un toc especial a l'amanida afegint, juntament amb la sal, una mica de timó, orenga o alguna altra espècie.

També pots fregar la safata o el plat on vagis a posar l'amanida, amb una dent d'all.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada