Pàgines

dimarts, 6 de març del 2012

Per les pells sensibles





Sabó d'herbes

Aquesta recepta suavitza i nodreix les pells sensibles.
Ingredients: 2 cullerades de flors seques de camamilla, 12 cullerades de llet, 1 ou, 1 cullerada de mel, 1 cullerada d'oli d'ametlles, 2 cullerades de xampú i 2 cullerades d'alcohol.
Preparació: posar les flors de camamilla amb llet freda, durant 3 hores, en un recipient tapat amb un drap. Batre un ou amb l'oli d'ametlles i afegir-hi el xampú, després la mel i l'alcohol. Barrejar-ho amb la llet i la camamilla i guardar-ho en una gerra hermèticament tancada. Batre-ho sempre abans de fer-ho servir. Se prefereixes un sabó més perfumat, pots substituir una part de l'oli d'ametlles per un oli aromàtic.

Rostre sense irritacions

Tritura un tomàquet i posa-te'l a la part afectada durant alguns minuts. La irritació desapareixerà completament.

Aquest és un vell remei per les pells sensibles i per les vermellors de la cara: posa al foc un litre d'aigua en un recipient. Quan comenci a bullir, afegeix-l'hi un grapat d'arròs i deixa-ho 30 minuts abans d'apagar el foc. Després, sense deixar que es refredi, introdueix-hi un drap (millor que sigui de lli) i deixa'l a l'aigua un quart d'hora. Al treure'l, posa-te'l damunt del rostre. vigila no et cremis. Realitza aquesta operació en dies alterns.

Per qualsevol irritació o possible al·lèrgia externa, fes bullir una o dues cullerades soperes d'hamamelis en la quantitat d'un got d'aigua, més o menys. Deixa-ho reposar durant 5 minuts i aplica-ho amb una gasa. No t'ho eixuguis.

Aigua termal

Si la pell es posa vermella i s'irrita amb facilitat, afectant-li especialment els canvis de temperatura, tingues sempre a mà un esprai d'aigua termal (de venda en farmàcies). Es tracta d'un autèntic concentrat de salut que calma les pells sensibles i els retorna la hidratació.

Exfoliants per la pell sensible

Posa en un plat un iogurt natural i 50 g d'ametlles mòltes. Deixa que actuï 15 minuts sobre el rostre i mentrestant, procura estar estirada. Utilitza-la un cop cada 20 dies. Les ametlles han d'estar ben mòltes, però no importa si en queden alguns trossets.

També pots fer un exfoliant d'aigua de roses: posa els pètals de dues o tres roses, millor si són vermelles, en un recipient amb un litre d'aigua i fes-ho bullir 15 minuts a foc lent. Fes-te un massatge per la cara amb aquesta cocció. T'ajudarà a tonificar la pell, relaxar la zona i regenerar alguns teixits, com les arrugues. Pots utilitzar aquesta aigua durant 2 o 3 dies seguits.

Mascareta per la pell sensible

Aquesta mascareta serveix per hidratar i també la pots utilitzar quan la pell estigui cremada pel sol. Prepara en un recipient mig litre de llet i posa-hi dos draps de lli; posa-te'ls immediatament damunt la cara durant 10 o 15 minuts. La llet no ha d'estar calenta. Notaràs una millora i la pell estarà menys tensa i serà menys propensa a les irritacions.

Per la pell més clara i delicada

Aplica el rovell d'un ou, dos cops per setmana, directament damunt del rostre i deixa que s'eixugui. Treu-te'l amb sabó de calèndula. A mesura que s'assequi el rovell, notaràs que la teva cara s'estira. És normal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada