Pàgines

dimarts, 6 de març del 2012

Per les pigues, les taques, les berrugues i les cicatrius de la cara


Sense pigues a la cara

El suc de llimona pot eliminar les pigues. Si l'apliques sobre el teu rostre durant uns minuts, veuràs com les pigues van perdent el seu color fins a desaparèixer. Això sí, hauràs de ser molt constant i realitzar-ho tots els dies perquè deixin de sortir, sobretot quan estiguis prenent el sol.


Taques al rostre

Si t'han sortit taques a la cara i vols dissimular-les, només has d'aplicar-hi un cotó xopat en infusió de julivert o en suc de llimona. Amb una aplicació pel matí i una altra per la nit, n'hi haurà prou per dissimular-les.


Els millors remeis per eliminar les berrugues
  • Amb àloe vera: talla una de les rames o fulles de la base d'aquest cactus, les més carnoses, i aplica el líquid que surt sobre la berruga, dues o tres vegades al dia, fins un màxim de tres mesos. També pots utilitzar gel d'àloe vera (en herbolaris).
  • Salze per les berrugues de les mans: suca sobre la berruga, amb l'ajuda d'un bastonet, la cocció de l'escorça seca de les rames més joves d'aquest arbre. Després, col·loca un dels trossets de l'escorça empleat en el preparat anterior sobre la berruga i subjecta'l amb una tireta. Segueix aquesta cura natural cada dia durant una setmana.
  • L'arbre de te, infal·lible amb les berrugues del peu: l'oli essencial de l'arbre de te és un remei que funciona molt bé quan s'aplica sobre les berrugues de la planta del peu, molt doloroses perquè creixen, en forma de con, cap a l'interior de la pell, de tal manera que cada cop que es recolza el peu al terra, la berruga sembla que "es clavi" cap dins. Aplica una o dues gotes cada dia sobre la berruga i fes un massatge suau.
  • Figues, un recurs mil·lenari: el làtex de les fulles acabades de tallar de la figuera, així com la llet que cau de les figues, són dos dels remeis més antics utilitzats per eliminar les berrugues. Antigament, era molt freqüent enterrar les fulles que s'havien utilitzat en aquest tractament en un lloc secret. Segons la creença popular, la berruga anava desapareixent a mesura que les fulles es podrien sota terra.
  • La pinya: aquesta fruita conté un enzim que pot fer saltar les berrugues. Aplica el seu suc amb l'ajuda d'un bastonet de cotó cada dia fins que la berruga desapareixi. Si la pell es posa vermella, interromp el tractament.
  • La llimona: un antic remei aconsella fregar cada matí la berruga amb suc de llimona. Com en el cas anterior, si notes qualsevol tipus d'irritació al voltant de la berruga, suspèn el tractament.
  • La col blanca: el suc liquat de la col blanca es fa servir amb resultats similars. És ideal en cas de pell sensible.
  • La calèndula: el suc dels pètals d'aquesta bonica flor de color taronja ajuda a fer desaparèixer les berrugues degut al seu contingut en àcid salicílic. Aplica el líquid sobre la berruga durant un quart d'hora 10 dies seguits.
  • Dent de lleó: la saba blanca de les tiges florals de la dent de lleó són una altra opció eficaç, sempre que se segueixi aquest remei de forma regular.
  • Celidonia: el làtex fresc d'aquesta planta, també anomenada "herba berruguera" ha demostrat ser molt útil. El problema és que, si l'estens més enllà de la berruga, pot irritar la pell de forma severa. Si, malgrat tot, optes per seguir amb aquest remei, utilitza guants i cobreix la zona del voltant de la berruga amb un esparadrap o amb una tireta.

Com prevenir el contagi de les berrugues
  • No et mosseguis les ungles: els virus ataquen amb més facilitat les pells que es troben encetades, la qual cosa explica una major incidència de berrugues en els nens que es mosseguen les ungles i les persones que s'arrenquen els repèls o repelons (llenqueta de pell que s'alça al costat mateix de l'ungla).
  • Defenses baixes: els individus amb les defenses baixes tenen més probabilitats de ser infectats pel virus que provoca l'aparició de berrugues. Enforteix el teu sistema de defenses augmentant el consum d'hortalisses i fruites de temporada i prenent càpsules d'equinàcia, comprimits de pol·len o perles d'all.
  • Pell sempre seca: després de la dutxa o de banyar-te a la piscina o a l'aigua del mar, eixuga la zona afectada amb una tovallola. La humitat i la pròpia transpiració pot contagiar les berrugues a altres zones del cos.
  • No ho intentis amb all: eficaç, però agressiu amb la pell. Encara que sigui una de les millors solucions que hi ha, no freguis la berruga amb la meitat de la dent d'all, ja que en ús extern, aquest remei irrita fins i tot les pells més resistens.

Dissimula les cicatrius

Si vols difuminar les cicatrius, aplica't cada nit oli de roser mesquer. Posa-te'n unes gotes a la mà i fes un suau massatge a la zona afectada. Veuràs que a poc a poc la cicatriu es dissimula i queda molt menys marcada. L'oli de roser mesquer el trobaràs en farmàcies i herbolaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada