Pàgines

dimarts, 20 de març del 2012

Els enciams i les endívies



Conservar els enciams a l'estiu

Hem de separar-les i rentar-les per fulles; aquestes fulles humides es guarden en un recipient de plàstic que es mantindrà a la nevera. Les fulles aniran absorbint l'aigua i es posaran més terses i cruixents.

Enciam musti

Si un enciam se t'ha quedat musti, renta les fulles, fes-les a trossos i guarda-les a la nevera en un escorredor.

També pots posar les fulles un parell d'hores en aigua amb gel i després, escórrer bé l'aigua.

Anirà bé, també, posar-les en remull amb aigua freda i un terròs de sucre i veuràs com recuperen de nou la seva frescor.

Enciam més fresc

Si quan prepares una amanida talles l'enciam amb les mans o amb un ganivet de plàstic, es conservarà millor, ja que els talls no es posaran negres.

Evitar l'amargor de les endívies

Per no accentuar la seva amargor, les endívies no s'han de deixar en remull sinó passar-les per aigua freda i escórrer-les.

Clar que també es poden mantenir uns minuts submergides en aigua freda amb sal i d'aquesta manera agafaran un sabor molt més suau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada