Pàgines

dissabte, 31 de març del 2012

L'arròs




Tipus d'arròs

És important saber quin tipus de gra d'arròs hem d'utilitzar segons la seva elaboració. L'arròs bomba o rodó és el més adequat per fer una paella, arròs caldós, etc. Els arrossos llargs o vaporitzats són perfectes per fer amanides o plats freds.


Si has preparat massa arròs


Es conserva en perfectes condicions a la nevera i et permet preparar unes bones amanides.

També pots posar-lo en una olla amb aigua i sal, remoure'l i escalfar-lo abans de servir-lo.


Arròs ràpid

Perquè l'arròs es cuini en menys temps, deixa'l abans durant mitja hora en remull amb abundant aigua freda. Després, cola'l.


Se t'ha passat l'arròs?

Si s'ha cuit massa, posa'l sota el raig d'aigua freda i escorre'l bé. Després, posa'l al forn a foc fort durant uns 10 minuts.


Arròs que no s'enganxa

Perquè l'arròs no es cremi i es quedi enganxat al fons de la cassola, abans d'introduir qualsevol ingredient, "neteja" la base del recipient amb una ceba crua. Si fregues el fons de la paella amb una dent d'all partida per la meitat, gaudiràs molt amb el toc lleuger d'all que hi quedi.


Arròs enganxat

Si al preparar arròs se t'ha cremat, només has de posar-li un drap humitejat damunt de la paella. Has de fer això diverses vegades i cada cop que ho facis, hauràs de netejar el drap i tornar-lo a posar. Veuràs que això és molt efectiu i desapareixerà l'olor de cremat.

Un altre remei per salvar l'arròs cremat és pelar una ceba, fer un forat al centre de l'arròs, col·locar la ceba i esperar 5-10 minuts; l'arròs quedarà sense cap olor a cremat.


Arròs solt i blanc

Per aconseguir que l'arròs no s'enganxi i quedi més blanc, afegeix a l'aigua de cocció unes gotes de llimona.

La clau perquè els grans d'arròs blanc quedin solts està en tirar-los quan l'aigua, sense salar, bull a borbolls i en no remoure'ls perquè el gra no es parteixi, ja que d'aquesta manera evitem que surti el midó i s'endureixi.

També pots passar-lo per aigua freda després de fer-lo bullir.


Arròs massa salat

Si l'arròs queda salat, aquest excés es dissimula molt bé amb un raig de llimona.


Mantenir l'arròs calent

Per mantenir l'arròs calent o reescalfar l'arròs bullit, el millor és posar-lo en un colador recolzat en una olla amb aigua bullint i cobrir-lo amb una tapadora.


Arròs amb llet més gustós

Si vols aconseguir un arròs amb llet més suau i deliciós, un cop fet, afegeix-l'hi tres o quatre cullerades de nata.


Arròs amb llet cremós

Perquè l'arròs amb llet quedi molt solt i cremós, torna a posar-lo a coure molt lentament a la cassola i afegeix, a poc a poc, llet bullint.


El moment adequat d'afegir el sucre a l'arròs amb llet

Quan preparis arròs amb llet, has d'afegir el sucre al final de la cocció. El sucre impedeix que l'arròs s'infli, així que si l'afegeixes durant la cocció, els grans quedaran durs i enganxosos.


Gelat d'arròs amb llet

Es pot fer amb arròs ja fet al qual se l'hi afegirà llet en pols i una mica més de sucre.


Un toc especial a la paella

Per donar-li un toc final especial a la paella, es pot introduir, un cop acabada, al forn per donar-li un darrer cop de calor.

També pots incorporar allioli a l'arròs un cop servit al plat, sobretot si la paella és marinera.


Paella més lleugera

Si vols que la paella quedi més lleugera i suau, fregeix l'arròs una mica amb el sofregit abans d'incorporar el brou per acabar el plat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada