Pàgines

dissabte, 31 de març del 2012

La pasta



Conservar els macarrons

Quan hagis cuit més macarrons dels necessaris, escorre'ls bé sense passar-los per aigua freda, afegeix un rajolí d'oli d'oliva i guarda'ls en un recipient hermètic a la nevera fins que els utilitzis.

També pots afegir un rajolí de llet perquè no quedin ressecs quan els tornis a escalfar, i a més, hauràs aconseguit que et quedin més gustosos.


Gaudeix d'uns bons macarrons gratinats


Recobreix amb formatge la superfície i afegeix unes petites gotes de mantega. Aquestes ajudaran a estendre el formatge i li donaran un toc cruixent.


El secret de la pasta calenta

El truc dels italians per servir sempre la pasta molt calenta és que el recipient en el qual la presentaran estigui calent. L'introdueixen al forn, en un gibrell amb aigua calenta o el col·loquen prop d'una font que proporcioni calor.


Cuinar pasta

Has de calcular que per 100 g de pasta que has de coure, necessitaràs un litre d'aigua. Després, la pasta de format llarg necessita de 10 a 15 minuts de cocció (depenent de com t'agradi), la de format curt necessita de 8 a 12 minuts i la pasta fresca necessita menys temps de cocció que la seca.


Coure bé la pasta

La pasta has de coure-la sempre en una olla alta, amb molta aigua i sense tapar, perquè pugui bullir lliurement. Un cop cuita, és molt important que la deixis escórrer bé, ja que si queda xopa d'aigua, perdrà el seu gust i no es barrejarà bé amb la salsa.


Pasta massa cuita

Si la pasta t'ha quedat massa cuita, al treure-la del foc, passa-la per aigua freda i després escorre-la.


Que no s'enganxi la pasta

Perquè la pasta no es quedi enganxada a la cassola i es pugui netejar més fàcilment, afegeix a l'aigua una culleradeta d'oli.

També pots moure-la enèrgicament amb una forquilla de fusta tan bon punt la posis a l'aigua. Després, només l'hauràs de remoure de tant en tant.


Pasta amb més sabor

Perquè la pasta tingui més bon gust, al coure-la és millor afegir-l'hi una pastilla de brou.


Pasta de lasanya

Al coure la pasta de lasanya, calcula algunes làmines més de les que indica la recepta, per subtituir les que es puguin trencar o enganxar-se durant la cocció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada