Pàgines

divendres, 30 de març del 2012

L'oli, el vinagre i la sal



Oli sa 

L'oli de la fregidora pot reutilitzar-se però té un límit. El màxim recomanat perquè l'oli no s'hagi oxidat són unes deu vegades. Apunta en un paper els cops que l'has fet servir per saber quan l'has de canviar.


Conservar l'oli dels fregits

L'oli dels fregits que vulguis guardar per una altra ocasió es conserva millor dins d'una ampolla o recipient de boca ampla amb un rajolí de conyac, ja que aquest forma una capa sobre l'oli i preserva tot el seu sabor.

També el pots guardar dins d'un pot d'acer ben tancat.


Oli molt calent

Si l'oli s'ha escalfat massa i no vols que es cremi, posa un bon tros de pa a la paella. En menys d'un minut el pa s'haurà torrat i la temperatura de l'oli haurà baixat considerablement.

També pots afegir-hi un tros de patata pelada.


Millorar el gust de l'oli

Per millorar el sabor de l'oli n'hi ha prou amb posar, al fregir-lo, un tros de molla de pa mullada amb vinagre.


Oli aromatitzat

Les teves amanides, carns, etc., tindran un gust diferent si les amaneixes amb un oli aromatitzat. Elaborar-lo és molt senzill: tria l'espècie que t'agradi més (timó, romaní, julivert, etc.) i deixa-la macerar durant una setmana o 10 dies. Després d'aquest temps, l'oli haurà agafat tot el sabor.


Un oli excel·lent per amanir

Pots afegir a l'oli d'oliva de bona qualitat un ramet de romaní fresc i un parell d'alls pelats. Ho deixes macerar i aconseguiràs un oli aromatitzat perfecte per les amanides, les verdures o les pizzes.


Vinagre amb sabors

Si t'agraden els vinagres de gustos diferents, els pots fer a casa col·locant dins de l'ampolla herbes aromàtiques i deixant-ho macerar un cert temps. 


Vinagre agre

Si el vinagre s'ha posat agre, posa-hi un tros de poma i espera unes hores. Passat aquest temps, la fortor del sabor se suavitzarà considerablement.


No deixis que s'endureixi la sal

Introdueix uns grans d'arròs o uns cigrons al saler i la sal quedarà solta.


Les coccions a la sal

Aquesta és una manera deliciosa de rostir que preserva els sucs i tot el sabor de la carn i del peix sense necessitat d'aportar cap tipus de greix. La cocció a la sal és ideal per cuinar peix com l'orada, aconseguint així un plat exquisit.
  • La sal que s'utilitza en aquestes preparacions ha de ser sempre sal gruixuda, ja que la fina no és adequada per aquesta manera de cuinar.
  • Convé folrar el fons de la safata amb paper d'alumini abans de posar damunt la sal. Així serà més fàcil netejar-ho després.
  • Perquè la crosta de sal s'enganxi perfectament a la carn o al peix que hem elegit, s'ha d'humitejar lleugerament la sal. Si volem aportar-li la humitat justa, seria adient utilitzar un pulveritzador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada