Pàgines

diumenge, 4 de març del 2012

Les arrugues



Tot seguit veurem diversos remeis per combatre, evitar o dissimular les arrugues.

Amb pastanaga

Cou dues o tres pastanagues i fes-les puré. Afegeix mel i aplica la pasta damunt de la pell. Deixa-ho durant 15 minuts i esbandeix-ho amb aigua. Repeteix el procés un cop per setmana.

Amb espinacs

Prepara una mascareta casolana amb espinacs i llet: renta 200 g d'espinacs i deixa-les escórrer per a triturar-les més tard. Després, posa-les a coure amb llet. Escampa-ho amb gases per la pell.

Amb carbassa

Barreja una mica de polpa de carbassa, un ou i un parell de cullerades de llet. Aplica la mescla per la cara i el coll. Deixa-ho actuar i retira-ho amb aigua tèbia després de 15 minuts.

Amb pera

Aplica damunt del rostre puré de pera, com una mascareta, deixa-ho actuar 15 minuts i retira-ho amb aigua bèbia. La teva pell lluirà llisa i tersa.

Amb lanolina

Escalfa dues cullerades de lanolina al bany maria. Afegeix un raig de llimona, una cullerada d'oli d'albercoc i tres gotes de tintura de benzoïna. Aplica-t'ho pel rostre, primer pel front cap avall, per la resta de la cara amb un massatge lleuger. Mantingues la mescla 25 minuts, i després retira-ho utilitzant una tovallola humida.

Amb taronja

Per evitar l'aparició d'arrugues, esprem suc de taronja i posa-l'hi una cullerada de mel, remou bé i utilitza-ho com si fos una mascareta.

Amb codony

Compra carn de codony, fes-la bullir en un recipient amb aigua. Deixa que reposi entre 3 i 5 minuts i després tritura-la amb una forquilla. Posa-te-la a la cara durant 20 minuts. Treu-la amb aigua de roses. Aquest remei el pots fer un cop per setmana.

Amb argila

Contra les arrugues prematures, afegeix el suc de mitja llimona a l'argila blanca superfina (que pots trobar en centres dietètics o herboristeries) fins que es formi una pasta homogènia. Ha d'actuar sobre el teu rostre durant 20 minuts i després només ho has d'eliminar amb aigua.

Amb papaia

Neteja una o dues peces de papaia, pela-les i talla-les. Si està madura, serà més fàcil de triturar. Després, posa't la pasta per la cara i deixa-la 30 minuts. Neteja-ho amb aigua. És millor fer-ho per la nit i d'aquesta manera, al dia següent, et pots rentar amb aigua i sabó de calèndula. Aquest remei aporta una gran quantitat de proteïnes a la teva pell i els nutrients necessaris perquè es mantingui jove. N'hi ha prou amb dos cops per setmana. Al començament notaràs que la pell se't queda enganxosa, però no et preocupis, no té contraindicacions.

Amb coure

El coure intervé directament en la producció de mol·lècules de col·lagen; quan el nostre organisme pateix una manca de coure, l'elasticitat de la pell pot anar disminuint, provocant el trencament de fibres amb més facilitat i la formació d'estries. Per això, el més important és la prevenció i no hi ha res millor que el fet d'incloure a la nostra dieta aliments rics en coure, com el marisc, les llegums, els cereals i el fetge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada