Pàgines

divendres, 16 de març del 2012

Les cebes



Cebes senceres

Perquè les cebes quedin senceres al guisar-les, fes-hi un tall en forma de creu en un dels seus extrems perquè entri bé l'aigua o la salsa.


Reutilitzar les cebes

La part que sobra d'una ceba es podrà reutilitzar dies després si suques la part del tall amb mantega.


Per no plorar al tallar ceba

Mentre peles la ceba, respira per la boca, deixa córrer l'aigua de l'aixeta o mantingues un glop d'aigua a la boca.

També va bé donar-li un cop amb força a les arrels sobre una superfície dura. D'aquesta manera, es trenquen les fibres que produeixen la coïssor als ulls. La pots posar al congelador, també, o a la nevera abans de picar-la.

Es diu que també va bé punxar-li a la punta del ganivet un tros de molla de pa.


La ceba sempre a mà i a punt

Talla-la a daus i congela-la; es conservarà més temps i estalviaràs uns minuts en la preparació de guisats.


Ceba daurada però no cremada

Quan fregeixis la ceba, afegeix una mica de farina i d'aquesta manera es daurarà però no es cremarà. Hi pots afegir, també, un polsim de sucre en lloc de farina.


Suavitzar el sabor de la ceba

El seu sabor fort es pot rebaixar si la deixes durant mitja hora, tallada a tires, en un plat amb oli. Després, ja la podràs amanir amb la resta dels ingredients. De vegades, n'hi ha prou amb deixar-la el mateix temps en aigua, però agafa més bon sabor amb oli.

També les pots deixar tallades, durant uns minuts, en remull amb aigua i vinagre.


Fer desaparèixer el gust de la ceba

El sabor i l'olor de la ceba a la boca desapareix mastegant uns granets de cafè; i la pudor de les mans, fregant-les amb una mica de julivert picat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada