Pàgines

dijous, 29 de març del 2012

Les herbes aromàtiques i les espècies


Els beneficis de les herbes aromàtiques

Les herbes aromàtiques utilitzades com a condiment de molts plats milloren la digestió i redueixen els gasos. Destaquen el fonoll, l'orenga, el romaní, la sàlvia, el timó (o farigola), la menta, el llorer, l'estragó, etc. 


Per condimentar millor un plat

En lloc de fer servir el timó o l'orenga directament per condimentar un plat, fes una infusió de qualsevol de les dues herbes, o d'ambdues, i incorpora després el líquid al guisat o a la salsa. Realçarà el seu sabor.


Com guardar el julivert

El julivert es guarda fresc dins d'un flascó tancat o dins d'un plàstic a la nevera.

És necessari tenir sempre julivert fresc, o assecar-lo al forn, desfer-lo amb la mà i guardar-lo dins d'un pot tancat.

També el pots guardar a la nevera amb les tiges dins d'un pot amb aigua.


Un julivert més verd

Per realçar la verdor del julivert, abans de picar-lo, banya'l amb aigua.


L'ús de la sàlvia

Les fulles de sàlvia són excel·lents per cuinar i aromatitzar molts plats, sobretot carns.


L'alfàbrega

Les fulles d'alfàbrega es poden fregir en una paella amb un fons d'oli. Servirà per donar més bon gust als teus plats.


Bitxo amb més sabor

Si ha perdut el seu sabor, deixa'l macerar en vinagre durant 24 hores.


Suavitzar el gust del bitxo

Per suavitzar el sabor i no canviar el color ni el gust del plat, substitueix la meitat del bitxo per pebre vermell dolç.


Safrà aromàtic

Els brins de safrà els pots torrar directament a la paella, però queda molt més aromàtic si els emboliques amb un trosset de paper d'alumini i passes lleugerament la flama d'un encenedor.


Massa curri

Si t'has passat posant curri a una salsa, suavitza el seu sabor afegint una mica de crema de llet.


Aprofita el sabor del pebre negre

Conserva'l en gra en un molinet de fusta i mol la quantitat que necessitis tot just abans de posar-lo al plat.


2 comentaris:

  1. Jo també podria firmar el teu encapçalament !!!!
    Gràcies per aquest blog.
    salut !
    Ibèria.alies Remeis
    http://herbesdelremei.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Benvinguda al blog! Em fa una especial il·lusió, al ser-ne el primer membre. Aquesta entrada d'herbes aromàtiques i espècies només es refereix al tema de la cuina, més endavant n'hi afegiré un altre, dedicat a la salut, on s'hi podran trobar molts altres remeis amb herbes. Salutacions!

    ResponElimina