Pàgines

dijous, 10 de maig del 2012

Combatre els gasos


Sobre els gasos

Tots patim de gasos en major o menor grau, ja que són el resultat de l'actuació de les bactèries intestinals sobre aliments no digerits. Menjar a poc a poc, mastegant molt bé els aliments, ajuda a evitar l'excés de gasos. Si s'acostuma a patir-los, convé disminuir de la dieta alguns aliments com les cols de Brussel·les, la col i la ceba. El fet de prendre aliments amb un alt contingut en fibra per combatre el restrenyiment, sol provocar un augment de gasos. Per evitar-ho, s'han d'introduir a la dieta de forma gradual. Per disminuir els gasos que produeixen les llegums, s'han de remullar durant tota la nit. S'han d'evitar les begudes amb gas, mastegar xiclet i menjar caramels.


Oblida't dels gasos
  • Pren infusions de llorer: posa al fons d'un got una fulla de llorer i afegeix aigua bullint. Deixa-ho reposar durant uns minuts i pren-ho a glopets després dels àpats o quan tinguis gasos.
  • Pela de taronja: pela una taronja i posa a coure la pell durant 5 minuts. Deixa-la reposar uns altres 5 minuts i pren-ho en qualsevol moment.
  • Infusió de menta: posa en una tetera una culleradeta de menta seca i una altra de grans d'anís. Aboca-hi aigua bullint, tapa-ho, deixa-ho reposar durant un minut i aboca la resta de l'aigua bullint. Deixa-ho reposar 7 minuts, cola-ho i pren una tasseta després dels àpats.
  • Infusió de boldo: posa al fons de la tetera una culleradeta d'anís, una altra d'espígol i una altra de boldo. Aboca-hi aigua bullint, tapa-ho un minut perquè s'obrin les fulles i aboca-hi la resta de l'aigua bullint. Deixa-ho reposar uns minuts i pren una tasseta després de menjar.
  • I per als dolors, oli d'oliva: només t'has de posar una mica d'oli a la mà i donar voltes, apretant una mica, en direcció de les agulles del rellotge sobre el ventre.

Infusió per alleujar els gasos, el fetge inflamat i les digestions pesades

Posa 2 culleradetes de menta seca o unes rames de menta fresca dins la tetera, aboca-hi l'aigua bullint, tapa-ho i deixa-ho reposar 5 minuts. Pren una tassa dues vegades al dia.


Si et sents unflada

Quan notis que la teva panxa està unflada i que estàs a punt d'explotar, cou en un litre d'aigua la pell de dues pomes i de dues peres, cola-ho i pren-te aquesta infusió repartida al llarg de tot el dia, i t'ajudarà a sentir-te millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada