Pàgines

dissabte, 5 de maig del 2012

La boca: dolències i trastorns



Contra el mal alè

Pren en dejú una infusió combinada a parts iguals de menta i sàlvia (una cullerada de la mescla herbal per got d'aigua bullint). És un remei molt eficaç per al mal alè del matí.

Pica 3 o 4 llavors de cardamom en un morter, aboca-les en una tassa i afegeix un got d'aigua bullint. Pren el preparat després de cada àpat, un cop t'hagis rentat les dents.


Contra l'halitosi

  • Menja pomes i iogurts: les pomes contenen pecticina que regula l'intestí i la flora intestinal, netejant des de dins. El iogurt evita les fermentacions i la putrefacció, la qual redueix l'halitosi.
  • Beu infusions de fonoll: aquesta herba, que millora la digestió, elimina també el mal alè. Pren una infusió de fonoll després dels àpats principals.
  • Neteja la boca amb bicarbonat i sal: si després de cada àpat fas glopejos amb un vas d'aigua amb una culleradeta de bicarbonat i una altra de sal normal, aquest problema desapareixerà. No t'empassis l'aigua, només glopeja.
  • Mastega til·ler cremat: agafa unes arrels de til·ler i crema-les al foc. Posa't a la boca la pols que n'hagi quedat, mastega-la una mica i escup. Si el problema, en lloc de ser passatger, és més greu, no ho escupis, empassa-t'ho.
  • Mastega julivert: gràcies a la quantitat de clorofil·la que conté aquesta herba, afavoreix la desaparició del mal alè. Atenció: el seu ús no està recomanat a dones embarassades perquè pot predisposar a l'avortament.
  • Evita prendre refrescos artificials o químics, perquè afavoriran el creixement bacterià de la boca degut al contingut en àcids i sucres.

Si t'has cremat la llengua

Si al tastar el menjar calent t'has cremat la llengua, posa't a la boca immediatament un glopet de vi negre, sense empassar-te'l, durant uns minuts i les molèsties desapareixeran.


Per les genives


Mastega fulles fresques d'eucaliptus per calmar les molèsties de la gingivitis.


Contra les llagues de la boca

Glopeja una barreja de mitja cullerada de cafè mòlt i mitja de bicarbonat sòdic dissolt en un got d'aigua tèbia.


Alleujar les inflamacions de la boca

Talla unes rametes de julivert fresc, posa-les en un cassó amb un got d'aigua, fes-ho bullir durant 5 minuts, deixa-ho reposar durant 3 o 4 minuts, cola-ho i pren-t'ho entre hores. El julivert és ric en vitamines A, C i K.


Alleujar el mal de queixals

Quan tinguis alguna dent infectada o mal de queixals i no puguis anar al dentista immediatament, alleuja les molèsties posant-te un bastonet xopat amb suc de ceba fresca. Dona't uns petits tocs i notaràs com millora.

Un altre remei ben curiós que també funciona és posar-te una dent d'all pelada a dins de l'orella del costat on et fa mal. No em pregunteu perquè, però calma moltíssim el dolor. Fins i tot podeu dormir amb la dent a dins i descansareu millor.


Analgèsic dental de marialluïsa

Tritura fulles de marialluïsa i posa-les en aigua bullint. Aplica bocinets de fulles sobre la geniva que cobreix el queixal danyat i una quantitat més gran sobre la zona facial exterior.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada